Er op uit, ook met een beperking

Uitmetkorting.nl doet jaarlijks onderzoek naar de toegankelijkheid van dagjes uit, waaronder pretparken, dierentuinen en musea. De bevindingen worden bijgewerkt op de website. In het onderzoek staan met name praktische zaken beschreven; zoals de rolstoelvriendelijkheid van de dagattractie, kun je een rolstoel lenen, mag een hulphond mee, is de entree van een begeleider gedekt en is er een aangepast toilet?

Het onderzoek heeft geresulteerd in een overzicht van dagattracties en voorzieningen. Via dit overzicht kun je vrij snel beoordelen of het voldoet aan jouw eisen voor toegankelijkheid. Binnen het onderzoek verstaat Uitmetkorting.nl onder rolstoelvriendelijk: een park met bredere paden, geen onoverbrugbare hindernissen en – indien noodzakelijk – de aanwezigheid van een lift. Een volledig bijgewerkt overzicht en actuele informatie is hier te vinden

Uitmetkorting.nl
De kortingswebsite biedt al sinds 2013 informatie over de toegankelijkheid van dagattracties. Ook dit jaar wordt alle informatie opnieuw bekeken en aangepast waar nodig. Uitmetkorting.nl hoopt op deze manier het bezoeken van dagattracties voor iedereen mogelijk te maken. Het toegankelijkheids overzicht wordt jaarlijks vernieuwd en uitgebreid.