Laurens Hodes in nieuwe filmserie bij Weer op Weg

Laurens Hodes, 22 jaar, heeft een hoge dwarslaesie (C4-5) die hij opliep bij een duik in ondiep water. Vóór zijn dwarslaesie deed hij een opleiding bij de landmacht. Nu studeert hij voor geschiedenisleraar. Toen hij zich realiseerde wat een dwarslaesie inhield, besloot hij om zich vastberaden te richten op wat nog wel te bereiken is.

De informatie van Dwarslaesie Organisatie Nederland, o.m. via de e-cursus Weer op Weg (WoW) was belangrijk toen Laurens probeerde zoveel mogelijk informatie te krijgen over (leven met) zijn dwarslaesie. Ook zijn vrienden, familie en de huisarts gebruikten WoW om inzicht te krijgen in een dwarslaesie en de gevolgen daarvan. Laurens wilde graag wat terugdoen.

Naar een idee van een vriendin hebben zij “Feet over Wheels” opgezet. Een sponsorloop tijdens de Rotterdam Marathon, waarmee sinds 2015 veel geld wordt opgehaald voor DON. Laurens en zijn vrienden beleven aan de organisatie van feetoverwheels.nl bovendien ook veel plezier. Met de opbrengst van 2015 is deze reeks films in weeropweg gerealiseerd. Aan de orde komen uiteenlopende onderwerpen, zoals blaasmanagement, wonen in een Fokusproject, omgevingsbesturing, sociale contacten, intimiteit en revalideren.