Zorgkostenverzekering

Leden kunnen profiteren van een collectieve verzekering via Dwarslaesie Organisatie Nederland. Ben je nog geen lid van de Dwarslaesie Organisatie? Word het dan snel als je van dit aanbod wilt profiteren. Je kunt je hier aanmelden. Sommige verzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk het lidmaatschap van een patiëntenvereniging.

Leden van de Dwarslaesie Organisatie Nederland kunnen zich met hun gezinsleden tegen gunstige voorwaarden verzekeren via Heilbron, onze tussenpersoon voor zorgverzekeringen. Heilbron is speciaal voor onze leden een collectieve zorgverzekeringsovereenkomst aangegaan met een aantal verzekeraars.

Als lid van de Dwarslaesie Organisatie Nederland profiteer je via Heilbron niet alleen van korting op je zorgverzekering. De collectiviteitsafspraken die wij met Heilbron hebben gemaakt gaan verder:

  • Heilbron is het directe aanspreekpunt voor alle vragen over polisvoorwaarden, declaraties, vergoedingen en zorgverleners. Ook bij eventuele problemen met de zorgverzekeraar kun je op hun deskundige bemiddeling vertrouwen. Zij garanderen een snel antwoord op je vraag, zonder wachttijden of keuzemenu’s.
  • Je kunt de kortingen bij de deelnemende maatschappijen ook krijgen als je niet van zorgverzekeraar verandert, maar je verzekering bij dezelfde maatschappij voortzet via Heilbron.
  • Je profiteert van een uniek door Heilbron ontwikkeld stappenplan met internetmodule voor de vergelijking van premies en voorwaarden.

 

Ga hier naar de zorgverzekeringvergelijker en zoek eenvoudig via een aantal stappen de zorgverzekering die het beste bij je past. Kom je er niet uit of heb je geen beschikking over internet?  Bel dan Heilbron: 0182 – 30 44 88.

Spreek, voordat je overstapt, wel eerst goed af dat de machtigingen die je bij je huidige zorgverzekeraar hebt – bijv. voor medische hulpmiddelen, voor je hoog/laag bed of voor een antidecubitus matras – door de nieuwe zorgverzekeraar onvoorwaardelijk worden overgenomen.

Dwarslaesie Organisatie Nederland is op geen enkele wijze intermediair en je kunt voor vragen of nadere informatie over deze verzekering geen contact met Dwarslaesie Organisatie Nederland opnemen.

Informatie over zorg en zorgverzekering

ZorgKeus.nl is een onafhankelijk initiatief van Koen Kuijper en Irene Herrings. Op de site vind je informatie en nieuws over de zorg, de zorgverzekering, het basispakket, de zorgtoeslag, het eigen risico en allerlei andere zorg gerelateerde onderwerpen.

Gemeentelijke collectieve zorgverzekering

De gemeentelijke zorgverzekering is een collectieve verzekering voor mensen met een laag inkomen. Deze verzekering kan voor mensen met een beperking of een chronische ziekte voordelig zijn.

Gemeenten kunnen zelf de spelregels bepalen voor de toegankelijkheid tot deze voorziening. Sommige gemeenten bieden de zorgverzekering alleen aan voor mensen op bijstandsniveau. Er zijn ook gemeenten met een inkomensgrens die boven de 130% ligt.

Ook bepalen ze zelf welk percentage van de premie zij voor hun rekening nemen.

Informatieblad

Belangenorganisatie Ieder(in) heeft een  informatieblad samengesteld, waarin een overzicht wordt gegeven hoe gemeentes omgaan met de collectieve zorgverzekering.

Het informatieblad helpt lokale belangenbehartigers die met hun gemeenten in gesprek gaan over de gemeentelijke zorgverzekering. Het informatieblad bevat ook een stappenplan.