Arm- en handfunctie

Robotarm

robotarmFocal Meditech BV produceert en levert persoonlijke robots voor personen met een functiebeperking. Deze robots kunnen heel verschillende functies hebben. Zo helpt de eetrobot ‘MySpoon’ bij het zich zelfstandig voeden; de Paro is een sociale robot die contact zoekt met personen die problemen hebben in de communicatie en interactie. Een heel belangrijke groep vormen de persoonlijke robots voor personen met een zeer geringe of ontbrekende handfunctie. Op dit terrein kent Focal een heel vooraanstaand productaanbod. In deze rubriek wordt op dergelijke persoonlijke robots ingegaan.

Persoonlijke robots zijn bedoeld voor personen die een heel geringe handfunctie hebben, of waarbij de handfunctie zelfs ontbreekt. Het gaat dan vaak om personen met spierziektes of ernstige neurologische aandoeningen. Zij gebruiken vaak een rolstoel en kunnen eenvoudigere voorzieningen, zoals dynamische armondersteuningen niet (meer) gebruiken.

Persoonlijke robots zijn ontworpen voor gebruik binnen allerhande situaties in het dagelijks leven. Ze helpen bij het doen van de zelfverzorging, bij kleine huishoudelijke taken, het openen van een deur, eten en drinken, vrijetijdsbesteding of elke andere taak die voor de gebruiker van belang is.

Ga voor meer informatie over dit product en andere producten naar Focal meditech.

Handtekeningstempel

Een handtekeningstempel kan een oplossing zijn als je niet goed meer een handtekening kunt zetten. Maar een handtekeningstempel wordt niet altijd geaccepteerd. De kans op misbruik is namelijk veel groter dan bij een echte handtekening. Je kunt een handtekeningstempel laten maken bij een drukker.

Rechtsgeldigheid

In de wetgeving is niets geregeld over de rechtsgeldigheid van een handtekeningstempel. Plaats je je eigen handtekening met een stempel, dan blijft deze ondertekening rechtsgeldig. Je kunt de handtekening dan niet achteraf intrekken.

Machtiging handtekening zetten

Als een stempel niet wordt geaccepteerd, kun je iemand machtigen om in jouw naam een handtekening te zetten. Je geeft dan iemand de bevoegdheid om in jouw naam verplichtingen aan te gaan of beslissingen te nemen. Dit kunt je regelen bij een notaris via een notariële volmacht. Als je niet meer handelingsbekwaam bent, moet je hiervoor naar de kantonrechter.

Bron: Informatie van de Rijksoverheid

Hulpmiddelen voor de pinpas

ING_makkelijker-pinnen-met-de-ing-paspakkerHeb je moeite met het verwijderen van je pinpas uit de geld- of betaalautomaat? Een aantal banken heeft hiervoor een hulpmiddel ontwikkeld.

Hiermee kun je dan toch gemakkelijk de pinpas uit de geld- of betaalautomaat halen.

Ben je klant van ING, Rabobank of ABN AMRO, dan kun je bij het filiaal gratis zo’n hulpmiddel aanvragen. Een bankmedewerker bekijkt dan samen met jou of het hulpmiddel geschikt is.

Hieronder vind je meer informatie per bank.

ING – ING Gripr

Rabobank – Rabo Card Puller

ABN AMRO – PasPakker