Voedingswijzer

Hoe kan ik de extra kilo’s vermijden? Hoe kan ik gewicht verliezen? Wat is een gezonde levensstijl voor mensen met een dwarslaesie en welke aanpassingen dienen hiervoor te worden gemaakt?

De brochure “Voeding, gewicht en gezondheid voor mensen met een dwarslaesie”geeft antwoord op deze vragen. Deze  is door deskundigen van Hogeschool Inholland in Haarlem en de revalidatiecentra Reade en Sint Maartenskliniek – naar een Zweeds voorbeeld – geschreven voor mensen met een dwarslaesie. De brochure kan ook goed gebruikt worden door mensen die om een andere redenen rolstoelgebonden zijn.

De brochure geeft informatie over voeding en aandachtspunten bij het ontwikkelen van een gezond eetpatroon. De informatie in deze folder kan helpen om een ongewenste toename in gewicht te voorkomen. Daarnaast worden de belangrijkste dieetadviezen bij complicaties van een dwarslaesie belicht (bijvoorbeeld: ondervoeding, doorligplekken en darmproblematiek), zodat je zelf tijdig in actie kan komen om klachten te beperken. Deze brochure dient als hulpmiddel in de thuissituatie en voorziet in algemene adviezen. De diëtist kan je een persoonlijk advies op maat geven.

De brochure is te koop in onze webshop. Voor leden is hij gratis, zij kunnen mailtje sturen naar info@dwarslaesie.nl met verzoek de voedingswijzer toe te sturen; dan ontvangen zij het bestand per mail.