Zonnebril

Als ik ga handbiken moet ik altijd bepaalde dingen meenemen om het een beetje leuk te hebben onderweg. Mijn handbike om te beginnen, en verder een flesje water, appeltje, racepet, telefoon, headset, zonnebril, handschoenen (alleen in de winter want  ’s zomers geen gezicht), voetenband (dat is een stuk klittenband waarmee ik mijn voeten aan mijn rolstoel vastzet zodat ze niet de hele tijd in de rondte vliegen en tussen mijn spaken – of erger nog die van iemand anders – of weet ik veel waar terecht komen. Kan ik ze weer gaan lopen zoeken). En niet te vergeten mijn (rolstoel)rug(leuning)tas met daarin een fietspomp, reserveband, Snicker voor de hongerklop en een regenjasje.

Al die dingen (behalve de handbike) ben ik weleens vergeten als ik ging handbiken. Soms zelfs meerdere tegelijk.

Vandaag was het alleen de zonnebril die nog thuis lag. Maar dat viel niet mee want binnen vijf minuten had ik al drie vliegjes (twee mannetjes en een vrouwtje) verzopen in mijn rechteroog en ééntje in m’n linker. Ook niet leuk voor die vliegjes (vloogjes inmiddels) natuurlijk.

Al dat dierenleed dat ik daarmee veroorzaakte deed mij oprecht pijn want ik ben normaal gesproken juist enorm diervriendelijk en plantaardig.

Aan het einde van mijn rit was de vangst nog een stuk groter, en mijn zicht aanzienlijk minder. Ik ben opgehouden met tellen maar het liep in de tientallen. En niet alleen vliegjes, maar ook allerlei andere beestjes zoals muggen, motten, fruitvliegen, zand (is geen beest geloof ik, maar ook niet fijn) bijen, wepsen, en wespen heb ik uit mijn ogen moeten peuteren. Maar het vervelendst vond ik die pelikaan. Dus mijn zonnebril ga ik voorlopig niet meer vergeten, dat begrijpt u ook wel.

Soms vliegen beesten trouwens niet in mijn ogen maar in mijn mond. Dus ook niet vergeten de mond dicht te houden tijdens het biken!

Of zullen daar kapjes voor bestaan?

 

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo