Wandelwiel

Veel mensen doen aan wandelen. Ik ook. Zoals handbiken bij mij fietsen heet, staat een eindje rollen voor wandelen. Ik gebruik daar wel een extra wiel voor, een groot voorwiel dat ik aan mijn rolstoel koppel vanwege veel te veel hobbels in de straat en het gevaar voor dientengevolge afzakkende ingewanden.

Dat wandelwiel doe ik aan mijn doordeweekse rolstoel (want die voor zon- en feestdagen houd ik liever netjes) en dan ga ik aan de wandel. Hoewel de term wandelen niet helemaal passend is, want ik ga sneller dan een doorsnee wandelaar maar langzamer dan de meeste hardlopers.

Ik ben eigenlijk een snelwandelaar! Maar dan sexyer. Want snelwandelaars zullen best snel wandelen en zo, maar het ziet er best gek uit om eerlijk te zijn. Bijna net zo raar als die Nordic Walking mensjes met hun heuptasjes in pasteltinten.

En ik ben geen mooi weer wandelaar hé, pas op! Ik wandel door weer en wind. Behalve als het regent natuurlijk. Of als het waait. Maar ja soms ontkom je er niet aan. En als het weerbericht ‘misschien regen’ opgeeft dan neem ik altijd voor de zekerheid geen regenjas mee (anders wel natuurlijk) , want mooi weer moet je afdwingen vind ik.

Ik wandel wel altijd met muziek trouwens. Ik parkeer zo’n luidsprekertje tussen mijn benen (probeer dat maar eens als loper) met lekkere wandelmuziek erop. En hard meezingen natuurlijk. Als roller word je toch wel voor niet goed snik versleten, ook al ben je juist enorm snik, dus wat maakt het nog uit. En dan bedoel ik niet van ‘dudeljoho klinkt zijn lied’, of een ‘stop al je zorgen in je plunjezak’. Dat is meer iets voor die heuptasjesmensen. Nee, ik wandel liever met een beetje stevige hardrock of zo, en ik duw dan altijd automatisch mijn wielen op het ritme van de muziek dus ik ga meestal keihard!

Behalve gistermorgen, had ik per ongelijk Skyradio opgezet (doe dat nooit!!). Was ik te laat thuis voor het avondeten...

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo