Viespeuk

Hebt u dat ook weleens dat u naar de wc moet voor een plas? Vermoedelijk wel, veel mensen hebben dat. In dat geval adviseer ik u om een man te zijn, en dan liefst zo eentje zonder dwarslaesie. Want dan kunt u op tal van plaatsen terecht.  Gewone wc’s, urinoirs, plaspalen, van die chemische toiletten, bomen, noem maar op. En dan heb ik het alleen nog maar over de legale plasplaatsen, want de stiekeme plassers doen het ook gerust tegen gebouwen, lantaarnpalen, schuttingen of vrachtautobanden.

Voor mannen die wél een laesie hebben en voor vrouwen in het algemeen, maar zéker degenen met een dwarslaesie ligt het allemaal wat gecompliceerder.

Neem mij bijvoorbeeld (figuurlijk dan hè, ik heb nog meer te doen). Een gewone wc daar pas ik niet in, urinoirs zijn zo hoog dat ik er uitsluitend in kan overgeven (dat doe je ook vanzelf als je er zo voor zit), en die chemische toiletten (bah) zijn meestal te klein. Bomen oké, dat gaat wel lukken mits ze goed aanrolbaar zijn en geen spoorbomen.

Handig is wel dat veel dwarslaesieplassers dat via een katheter in een zakje doen, dat ze dan later ergens kunnen ledigen (hoeft niet per se, maar wat moét je er verder mee). Dus dat geeft wat extra opties plastechnisch bekeken. Dat kan bijvoorbeeld prima in de auto (niet tijdens het rijden doen!), maar dan wel op een afgelegen plekje zonder pottenkijkers want die zouden wel eens kunnen denken dat je iets heel anders aan het doen bent. ‘Wat doet die meneer mama?’ ‘niet kijken Henkie, dat is een viespeuk’ . Of ergens stiekem in een hoekje waar verder niemand is. Wel waterloze zeep meenemen voor de handjes, anders ben je pas écht een viespeuk.

Maar als je echt comfortabel de blaas wilt ledigen, dan moet je dat gewoon thuis doen. Want nergens plas je zo lekker als in je eigen huis.

En dan vooral op de wc.

 

BURUGO 

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Ga naar de webshop

boek burugo