Dan maar een vakantieherinnering…

Ik was vorig jaar met mijn gezin beland op een camping die eigenlijk speciaal bedoeld was voor gehandicapte kinderen en hun ouders. Maar er was voldoende aangepast sanitair en er was een zwembadlift dus ik vond het al lang best. Ik was de enige volwassene op de camping, althans de enige volwassene in een rolstoel. Nou ja rolstoel, ik reed een beetje voor joker met mijn handbewogen rolstoeltje. De kinderen sloegen mij argwanend en meewarig gade vanuit hun high-tech elektrische 4 wheel drive rolstoelen voorzien van allerlei toeters en bellen zoals knipperlichten, ABS, navigatie en raketwerpers. Sommigen hadden zelfs letterlijk toeters en bellen.

Veel rollende kinderen hadden broertjes of zusjes mee die niets mankeerden, en die wisten vaak niet zo goed wat ze met een volwassen roller aan moesten. ‘Dat is wel een héél oude meneer’ hoorde ik zo’n zusje zeggen tegen een ander kind. En meteen er achteraan ‘maar hij lijkt me wel aardig’.  Wat kan zo’n kind zich vergissen. Twee keer zelfs!

Om niet flauw te zijn, en omdat het kon heb ik overal aan meegedaan. Gehandicaptenboogschieten, rolstoelvoetbal, zeilen, rolstoelspokentocht en natuurlijk de onvermijdelijke bonte avond ( K3, ik was Kathleen tweepuntnul).

’s Avonds om een uur of half elf was ik steevast de enige overgebleven roller. En zat ik op het terras van het restaurant op de camping tussen de afgepeigerde ouders en verzorgers aan mijn pilsje.  Maar niet erg op mijn gemak hoor, ik had een beetje het idee dat de ouders/verzorgers van de rolkinderen zich stoorden aan het feit dat er nog steeds eentje op was. ‘Na tien uur horen alle rollers in bed te liggen, het is potdorie vakantie!’ leken ze te denken.

Maar ik begreep het wel hoor, want rollertjes best lief, maar wel wat vermoeiend af en toe.

En dat wordt alleen maar erger als ze volwassen zijn….

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo