Tuinieren voor rollers

Ik heb niet echt tuinaanleg. Ik weet heus wel dingen over bloemetjes en bijtjes, maar daar houdt het ook wel mee op. Toch hou ik veel van de natuur, daarom probeer ik altijd diervriendelijk en plantaardig te zijn.

Soms zit ik kwartieren lang intens gelukkig naar een hommel te kijken die zich in mijn spouwmuur genesteld heeft en druk heen en weer aan het hommelen is. En onkruid (wat niet bestaat) laat ik gewoon zijn gang gaan. Tot op zekere hoogte uiteraard. De distels van twee meter hoog die op mijn oprit groeiden heb ik vorige week rigoureus gesnoeid, en meteen mijn auto teruggevonden die ik helemaal nog niet gemist had. Zóveel houd ik van de natuur!

Maar ondanks mijn non-talent op dit gebied vind ik het een leuke bezigheid, tuinieren. Ook voor rollers, ik kan het van harte aanbevelen, en dat ga ik doen ook! Je moet als je wil tuinieren de juiste voorwaarden scheppen, roltechnisch gesproken.Je tuin moet min of meer berijdbaar zijn (bereidbaar mag ook trouwens), je moet niet bang zijn voor vieze banden (en dus vieze handen, vieze vloer in je huis en boze huisgenoten), en je moet het juiste gereedschap hebben, bijvoorbeeld een schoffel, of beter nog: een partner met een schoffel.

Eigenlijk lijkt het gereedschap dat je nodig hebt op grote mensen gereedschap. Dus: een hark, een bezem, een vegerenblik (dat is wél één woord!) een schoffel en een maai-dorsmachine. En een handzaag niet te vergeten, want je moet van al die apparaten namelijk een stuk van de steel afzagen (behalve van de maaidorser).Verder hebt u voor het verplaatsen van grond e.d. een emmer nodig, en een karretje (liefst met rupsbanden) om de volle emmer te kunnen transporteren.

En water, dat kan nooit kwaad, veel water. Uit de regenton natuurlijk want we zijn milieuvriendelijk bezig en dus zuinig met kraanwater.
En dan als je klaar bent drie kwartier douchen vanwege eerder genoemde moddersituatie...

 

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo