Trappen, trap er niet in!

Pas zag ik ergens op een verdieping bij de lift een bordje hangen met ‘neem vaker de trap, dat is gezond!’ Dus ik heb het geprobeerd, maar zo gezond voelde ik me niet toen ik met mijn rolstoel in mijn nek verfrommeld onder aan die trap lag.

Waarom zijn mensen toch eigenlijk zo gek op trappen? En dan bedoel ik die dingen met treden en niet het werkwoord ‘trappen’ dat vooral gebezigd wordt tijdens voetbalwedstrijden en knokpartijen (wat ongeveer hetzelfde is). En met ‘mensen’ bedoel ik gewone mensen en niet rollende mensen want die zijn verre van gewoon en houden zéker niet van trappen! Noch het werkwoord, noch die vermaledijde dingen met treden.

Monumentale statige trappen, wie is er niet gek op? Nou, zal ik zeggen wie? Ikke! En de rest van mijn rollende vriendjes (want wij kennen elkaar allemaal). Weet u wie er wél gek op zijn? Architecten, ambtenaren, mensen die van ouwe gebouwen houwen (en van rijmen) , en ander gespuis van die strekking.

Wat is er mis met een hellingbaan? Niet statig genoeg blijkbaar want áls er al een hellingbaan is gemaakt bij een oud gebouw, dan is  deze door de architect meestal vakkundig weggemoffeld achter een paar plantenbakken, zodat je ook nog moet gaan zitten zoeken waar dat ding uithangt. 

Stel je voor dat je een vakantiekiekje wil maken van een gebouw maar er ligt een hellingbaan voor de gevel. Daar moet je toch niet aan denken? Wat moet de familie van de toerist wel niet denken als ze appje krijgen met zo’n foto? Dat ze in Nederland toegankelijke gebouwen hebben? Komen er straks allemaal buitenlandse rollers hier vakantie vieren, getver!

En dan lees je ook nog die pseudo filosofische kreten op internet als  ‘There is no elevator to succes, you have to take the stairs’ maar die ga ik niet eens vertalen want dat is allemaal bullshit, en dát is weer stierenpoep.

Dus ik wil alleen maar zeggen ‘trappen…trap er niet in!’

En dat geldt trouwens ook voor die bullshit.

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo