Theater

Een theater bezoeken is een feestje. Zeker als er precies op dat moment ook nog eens een optreden plaatsvindt! En dat is te regelen natuurlijk, via internet. Behalve als je rolt, dan moet je bellen met het theater om de een of andere reden. Niet erg hoor, ff bellen en vertellen dat je samen bent en het in principe best leuk zou zijn als je dan ook naast elkaar kan zitten, want dat is niet vanzelfsprekend heeft de ervaring mij geleerd. Zo heb ik ook geleerd geen dansbare muziekvoorstellingen te bezoeken in een theater, want dan gaat halverwege het concert iedereen voor jouw neus staan dansen en zie je dus geen bal meer. Wel veel bil. Ik rol dan vaak stiekem naar het gangpad om een glimp op te vangen, maar dat mag eigenlijk niet van de brandweer.

Voor andere voorstellingen kan ik het theater aanbevelen. Vooral het kneuterige theatertje hier vlakbij. Dat is een soort van toegankelijk.  Mooi parkeerplekkie voor de deur, en binnen meteen een enorme trap voor je giechel. Maar geen nood, want aan de zijkant van die trap zit een mooie plateaulift. ‘De lift mogen we niet gebruiken van de brandweer, (daar is-ie weer) want dat is te gevaarlijk.’

De goederenlift mag blijkbaar wel van de spuitgasten want ik moet achter een personeelslid aanrollen dwars door de keuken en de voorraadkast alwaar zich de lift schuilhoudt. Op de verdieping beland ik via een ruimte met heel veel kleding uiteindelijk in het daadwerkelijke theater en kan de cultuurpret beginnen.

auditorium-3079906_1920Na de voorstelling begrijp ik opeens waar die kleding voor diende. Ik was blijkbaar door de kleedkamer gerold die nu dus voorlopig bezet is door de cast van ‘Hoe mijn opoe tandjes kreeg’ de jaarlijkse musical van de bejaarden sociëteit alhier.  Als ik beloof niet te kijken mag ik via dezelfde route terug naar de lift.

Ik heb het beloofd, en vanwege het verplichte kleedkamerbezoek meteen bij de receptie gevraagd wanneer Beyonce komt optreden.

Maar dat mag niet van de brandweer.

 

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo