Te dik

 

Je moet wel een beetje uitkijken met wat je eet want anders word je hartstikke dik! Dat is wat ze je vertellen als je in een rolstoel door het leven gaat. Dus het eerste wat je moet doen is jezelf afvragen of je het erg vindt om wat zwaarder te zijn. Want slank kan wel in de mode zijn, maar mode is uit de mode dus wat geeft het.

Mocht je toch besloten hebben dat je liever dun bent, dan moet je dus minder eten en meer bewegen. Minder eten is op zich niet zo moeilijk, maar voor veel rollers is meer bewegen toch wat lastiger. Maar ik ben een bofkont want ik ben fysiek prima in staat om me te bewegen, mits mooi weer en niet lui.

Dus ik ben eigenlijk altijd een dun mannetje geweest. In het revalidatiecentrum heb ik mij vorig jaar nog laten wegen: 60 kilo schoon aan de haak (dat hing niet echt lekker trouwens). Toch had ik het idee dat ik de laatste maanden een buikje begon te ontwikkelen. Dus heb ik vanmorgen met wat hout en dingen een rolstoelweegschaal geknutseld, en wat denk je? 71,9 kg!! Gelukkig moest de rolstoel er nog af, maar toch blijft er dan 60,9 kg over. En daar snap ik niets van want ik eet niet eens over mijn longen!

Die komma 9 moet er echt af hoor, ik zie hem zo zitten rechtst onder in mijn buik. Dus ik besloot subiet te stoppen met eten, wat zulke dingen pak ik rigoureus aan. Maar ik werd er enorm chagrijnig van, en als je verrekt van de honger is bewegen ook vrij moeilijk. Toch heb ik het geprobeerd, maar toen ik me twee uur later nog een keer woog was ik geen ons afgevallen!

Kortom, ik ben maar weer gestopt met lijnen.

En gezéllig dat ik nu ben!

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.