Sorry spin

Thuis ben ik de enige die niet bang is voor spinnen.

Dus als er zo’n harig monster door de badkamer huppelt dan ben ik de klos. Want het beestje moét daar meteen weg om de één of andere reden. Een dankbare taak hoor, daar niet van. Je vangt een beestje van hooguit 2 centimeter groot en je bent de held van de dag.

Maar vaak zit zo’n spin te hoog voor mij, en ik kan geen hulp van mijn huisgenotes inschakelen want die zitten bibberend in foetushouding in een hoekje van de kamer of voor de zekerheid in de auto met de deuren op slot. Meestal gebruik ik dan een ragebol om het beestje naar beneden te krijgen, en vervolgens vang ik hem dan en zet hem netjes uit het raam, want ik ben geen moordenaar. Waarom zouden spinnen dood moeten?  Krokodillen in de badkamer, dié maak ik dood! Maar die vragen er ook wel een beetje om.

De spin die gisteravond de badkamer onveilig maakte was razendsnel, en ging er als een haas vandoor nadat ik hem vakkundig naar de vloer geragebold had. Ik wou dat ze bang waren voor schildpadden hier in huis, dat was een stuk gemakkelijker geweest.

Deze spin gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij verschool zich achter de toiletpot en keek me aan met zo’n blik van ‘kom me maar halen dan in je rolstoel’.

‘Daar krijg ik je natuurlijk nooit levend vandaan hé!’ Mopperde ik tegen de spin. ‘Heb je hem al?’ klonk een angstig stemmetje vanuit de andere kant van ons huis. ‘Bijna!’ loog ik.

Ik wurmde mijn ragebol nu achter de toiletpot. Daar had-ie niet van terug en hij begon als een idioot door de badkamer te rennen en ik er achteraan (rollen dus hé, rennen is voor uitslovers). Toen ik hem bijna te pakken had trapte hij met één van zijn acht pootjes op de rem waardoor ik per ongeluk over hem heen reed.

Al zijn spingewanden over de vloer.

Sorry spin

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo