Smartphone

Ik was mijn telefoon kwijt. Wat een geluk! Lekker onbereikbaar in de rondte karren is toch het mooiste dat er is! Geen huisgenoten die bellen of ik nog even maandverband of Engelse drop wil meenemen bij de drogist, geen telefoontjes over werk of andere vermoeiende zaken. Geen rare plop-geluidjes als ik in een doodstille wachtkamer zit, waar ik overigens geen leuk gesprek kan beginnen omdat alle andere wachtenden wél smartphones voor hun neuzen hebben.

Moet ik natuurlijk wel oppassen dat ik niet het drijfzand in rijd, want dan kom ik om van honger en dorst (geen wijn!) Of dat ik per ongeluk achterover kukel, want dan lig ik hulpeloos als een schildpad met al mijn benen in de lucht. Ik heb ooit wel geleerd hoe ik weer in mijn rolstoel moet komen, maar ik weet niet meer precies hoe dat moet. Dat heb ik allemaal opgeschreven in mijn telefoon.

 

Boodschappen doen is trouwens ook best lastig zonder telefoon, want daar noteer ik altijd in wat ik nodig heb. Ik kan wel een ouderwets briefje gebruiken, maar mijn handschrift is nogal matig – om maar eens met een understatement* op de proppen te komen. Best lastig hoor. De rookworst bijvoorbeeld, die ik had gekocht omdat we gasten te eten kregen, had rauwkost moeten zijn. Op zich niet erg, de rookworstsalade smaakte heerlijk! Maar later bleek dat onze gasten vegetariërs waren. Of toen ik op een feestje was en het wilde niemand te binnen schieten hoe de zanger van Gruppo Sportivo ook alweer heette – want op dat soort feestjes kom ik. Normaal gesproken vraag ik zoiets stiekem op het toilet even aan mijn telefoon, want hij weet zulke dingen. Smartphone!

Uiteindelijk heb ik hem gevonden, mijn telefoon. Hij lag al drie dagen gewoon lekker warm in mijn rolstoel onder mijn kussen. Ik zat op Facebook.

*Hier had eufemisme moeten staan maar dat was echt niet te lezen in mijn aantekeningen.

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.