Pluk de dag!

pluk-de-dag_600x432_acf_cropped

‘Carpe Diem’, las ik op een bordje in een woonwinkel. ‘Pluk de dag’, stond er voor de zekerheid onder. En dat is allemaal leuk bedacht ‘Pluk de dag’ maar dan moet je er wel bij kunnen. Waarom hebben ze hem eigenlijk zo hoog gehangen, de dag? Hebben wij rolstoelers niet het recht om de dag te plukken of de diem te carpen? Nee hoor daar is weer niet over nagedacht door de hoge dames en heren in Den Haag. Iedereen loopt vrolijk fluitend met geplukte dagen rond en ik moet weer chagrijnig toe gaan zitten kijken.

En ik heb ook geen zin om iedere keer aan iemand te moeten vragen of-ie voor mij ook even een dag wil plukken. ‘Pluk de dag’ impliceert bovendien dat er maar één dag te plukken is, dus dan ben je als rolstoeler sowieso te laat.

En dan maar hoog van de toren blazen, want dat doen ze de dagenplukkers. Zo’n toren met allemaal rustieke trappetjes natuurlijk dus daar kom je ook nooit in, of je moet je naar boven laten sjouwen door een paar enthousiastelingen maar daar begin ik niet aan. Voor je het weet heb je een haal in je panty.

Kortom, ik pluk geen dagen. Daar heb ik ook helemaal geen tijd voor want ik probeer zoveel mogelijk van het leven te genieten. Want iedereen is tegenwoordig zo druk met dagen plukken dat ze vergeten van het leven te genieten. Paradoxaal!

Maar goed, stel dat ik het zonder geplukte dag toch voor elkaar krijg, en dat ik een enorm vrolijke bui heb. Zo’n bui waarbij je gaat huppelen. Wat dan? Hoe huppel je in een rolstoel? Dat is ook al onmogelijk!

Kortom, wij rolstoelers hebben het recht om zonder reden chagrijnig te zijn. Laat ons met rust, en het gaat vanzelf over. Want na regen komt zonneschijn.

En dan weer regen….

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo