Petje af

We waren een zondagmiddagje in Scheveningen. Niet op het strand natuurlijk, want dat kan niet met een rolstoel. Althans niet met de mijne. Je kunt je eventueel voort laten duwen in zo’n strandrolstoel met kanariegele wielen van een halve meter dik, maar dat doen we nochtans niet. Ik zie er al belachelijk genoeg uit van mezelf.

Op de boulevard dus, ik rollend, de rest om te wandelen. Gelukkig kun je als rolstoeler dichtbij parkeren, zodat je niet zo ver hoeft te rollen/lopen om te gaan wandelen.

Op een smal stukje boulevard kwam ik in de problemen. Ik kon er weer eens niet door. Deze keer werd mijn weg versperd door een enorme glimmende Harley Davidson.Ik was me net aan het bedenken of ik mij erlangs zou gaan wurmen, maar dat zou ongetwijfeld lakschade gaan opleveren, en ik houd niet van krassen op mijn rolstoel. ‘Dat kun je beter niet doen hoor’, klonk het achter mij. Toen ik omkeek zag ik dat het een man met een petje was, dus ik besloot niet naar hem te luisteren. Ik vind het best hoor, als een volwassen man een pet wil dragen, maar dan moet hij niet verwachten dat ik hem ook serieus neem. ‘Ik zou het niet doen’ klonk het nogmaals, ‘want die motor is van hun’.

harley-davidson-1403792_1920

Aan de overkant stonden twee geheel in het leder gestoken kleerkasten naar ons te kijken.Lang haar hadden ze, en dat zat gek genoeg niet boven op, maar voornamelijk aan de onderzijde van hun hoofden. Dat kon inderdaad wel eens lastig worden, maar wie niet waagt….

Pardon meneer, kunt u even uw brommer wegzetten? Probeerde ik voorzichtig. En hij deed het! Zonder brommen. En wenste mij ook nog een prettige dag toe!

Daar heb je niet van terug hé, petmans? Wilde ik de man met de pet (Jan?) nog vriendelijk toesnauwen. Maar toen ik omkeek was hij verdwenen.

Waarschijnlijk iemand aan het molesteren

Burugo

 

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo