pannenkoek

Zoooo het was drúk in het tuincentrum! Alle parkeerplaatsen bezet. Zelfs die twee met het bekende blauwe bord. Dus dan maar illegaal geparkeerd in de berm, leve de anarchie! Ik heb trouwens een gehandicapten parkeerkaart dus waarschijnlijk mag ik daar gewoon staan, want je mag van alles met zo’n kaart: Overal parkeren, door het oranje licht als je nog best kon stoppen en honderddertig binnen de bebouwde kom, mits je de kaart voor de flitser houdt.

Binnen bleek het ook druk, een grote groep rollers met begeleiders van een instelling voor verstandelijk beperkten uit de buurt was neergestreken in het tuincentrum. En ze hadden er zin in. Het ‘Straks gaan we een pannenkoek eten!’ van één der begeleiders werd met luid gejuich ontvangen. Ik vond het een vrolijk tafereel al vraag ik mij wel af of het tuincentrum ooit nog hetzelfde zal zijn want ze lieten in hun mateloze enthousiasme een spoor van afgerukte bladeren, omgereden bloembakken en geplette tuinplanten na.

Erg veel tempo zat trouwens  niet in, dus toen ik een gaatje zag vloog ik er voorbij. Tenminste dat was mijn bedoeling, maar halverwege mijn inhaalactie riep een begeleider achter mij ‘pancakes-576229_1280Ho ho vriend , blijf jij wel even bij de groep?’ Ik draaide me om en trok mijn intelligentste gezicht om te laten zien dat het hier een vergissing betrof, maar de stagiair in kwestie was niet meteen overtuigd. Gelukkig werd hij na enig aandringen mijnerzijds teruggefloten door zijn leidinggevende. ‘Deze hoort niet bij ons Harm, laat maar gaan.’ En ik mocht mijn weg vervolgen.

‘Krijg ik nu geen pannenkoek?’ vroeg ik nog geschrokken. Maar Harm deed of hij mij niet hoorde.

Toen ik even later in het restaurant aan de koffie zat viel het mij op dat ze helemaal geen pannenkoeken verkochten.

Ik heb de afloop maar niet afgewacht…

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.