Oproer in Legoland

 

Ik had ze nog wel zo gewaarschuwd bij Legoland, doe het niet! Maar ze hebben niet naar mij geluisterd, want er is nu een toch Lego poppetje in een rolstoeltje op de markt gebracht. ’t Is best een geinig poppetje hoor daar niet van, al heeft-ie wel onhandige handjes waar je volgens mij niets mee kan. Een banaan vasthouden zal nog net lukken, maar dan moet je deze wel met schil en al naar binnen werken want pellen zonder vingers lijkt mij schier onmogelijk. Het is dan misschien een sympathieke geste van onze Deense vrienden, zo’n rolstoelfiguurtje, maar niet erg snøgger, want dit gaat ze namelijk bakken met kronen kosten.

Want  waar zijn de gehandicapten parkeerplaatsjes in Legoland? En zitten er wel liftjes in die gebouwtjes?   Of zijn gehandicapte Lego poppetjes soms minder dan valide exemplaartjes? En hellingbaantjes zie je ook nergens bij die huisjes. Valt ook niet mee om die te maken trouwens met die vierkante blokjes. Invalidentoiletjes. Ziet u ze? Ik niet!

Ik vrees dat er daarom binnen de kortste keren oproer zal ontstaan in Legoland. Want gehandicapten zijn assertief tegenwoordig, die laten zich niet zomaar discrimineren, en dat geldt natuurlijk ook voor miniatuur gehandicaptentjes van hard plastic!

Dus niet bij mij komen klagen als de Molotovjes cocktailtjes en de waxinelichthoudertjes dadelijk door de straatjes van Legoland vliegen. Ik heb jullie gewaarschuwd. En de anarchie slaat dan natuurlijk over naar Playmobiel land want die zijn daar ook niet gek, en vervolgens zal de gehandicapteversie van Barbie (Is die er al?) uit pure frustratie haar Ken overrijden met haar rolstoeltje. Zijn hele sixpac naar de gallemiezen en, erger nog, zijn haar in de war. De wereld van het speelgoed zal nooit meer dezelfde zijn!

Maar daar wordt allemaal geen rekening mee gehouden in Legoland, ben je gek. Als ze maar poppetjes kunnen verkopen.

Pffff, Legoland,  Egoland  zul je bedoelen!

columns  twitter  facebook.com/burugocolumns

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo