Oproer in Legoland

Ik had ze nog wel zó gewaarschuwd, de mensen van Legoland: doe het niet! Maar ze hebben niet naar mij geluisterd, want er is nu toch een Legopoppetje in een rolstoeltje op de markt. ’t Is best een geinig poppetje hoor, daar niet van, al heeft-ie net zoals de andere Legopoppetjes wel onhandige handjes waar je volgens mij niet veel mee kan. Een banaan vasthouden zal nog net lukken, maar dan moet je deze wel met schil en al naar binnen werken, want pellen zonder vingers lijkt mij schier onmogelijk.

Het lijkt misschien een sympathieke geste van onze Deense vrienden, maar het is niet erg snøgger. Dit gaat ze namelijk bakken met kronen kosten. Want waar zijn de gehandicaptenparkeerplaatsjes in Legoland? En zitten er wel liftjes in die gebouwtjes? Of zijn gehandicapte Legopoppetjes soms minder dan valide exemplaartjes? En hellingbaantjes zie je ook nergens bij die huisjes. Valt ook niet mee om die te maken, trouwens, met die vierkante blokjes. Rolstoeltoiletjes. Ziet u ze? Ik niet!

Ik vrees dat er daarom oproer zal ontstaan in Legoland. Want gehandicapten zijn assertief tegenwoordig, die laten zich niet zomaar discrimineren, en dat geldt natuurlijk ook voor miniatuur gehandicaptentjes van hard plastic! Dus niet bij mij komen klagen als de Molotov-cocktailtjes en de vuurwerkbommetjes dadelijk door de straatjes van Legoland vliegen. Ik heb jullie gewaarschuwd.

En de anarchie slaat dan natuurlijk over naar Playmobilland, want die zijn daar ook niet op hun achterhoofdjes gevallen, en vervolgens zal de gehandicaptenversie van Barbie uit pure frustratie Ken overrijden met haar roze rolstoeltje. Zijn hele sixpack naar de gallemiezen en, erger nog, zijn haar in de war. De wereld van het speelgoed zal nooit meer dezelfde zijn!

Maar daar wordt allemaal geen rekening mee gehouden in Legoland, ben je gek. Pffff, Legoland, Egoland zul je bedoelen!

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo