ONZIN

DON is veertig jaar geworden. Dat zou je niet zeggen hè? Ik gaf haar hooguit 36! (Want dat zeg je dan tegen een dame.) Gefeliciteerd. Nog 40 erbij! Hoewel…laat dat laatste maar achterwege eigenlijk. Ik mag toch hopen dat er ergens op de wereld een paar slimmeriken zijn die het  de komende jaren voor elkaar krijgen  de dwarslaesie middels een bescheiden medische ingreep – of beter nog, een pilletje – te kunnen verhelpen.

En dan is er dus geen DON meer nodig. Of we moeten er met z’n allen schik in hebben de vereniging gewoon voort ze zetten zonder dwarslaesie.

‘ON’ (Organisatie Nederland) zou het dan moeten gaan heten maar dat is een lelijke afkorting, daar moeten we dan nog even aan werken. Wat vindt u van ‘ONZIN’? (Organisatie Nederland Zonder Iets Neurologisch) Oké, het rammelt nog een beetje maar de afkorting dekt dan wel mooi de lading. Dan houden we bijvoorbeeld de Schakeldag boven op de Domtoren, gewoon omdat het kan! En het DM (Dwarslaesie Magazine) heet dan dus het OM (Waar heb ik die afkorting meer gehoord?) waarin we allerlei artikelen publiceren  over bijvoorbeeld sporten zonder dwarslaesie (want dat kan ook gewoon!) Met rubrieken als;  Geen caudalaesie , Partners Van mensen zonder dwarslaesie, en Een mens geen dwarslaesie. En bijvoorbeeld een hoofdartikel over waar je het beste heen kunt gaan om geen rolstoel aan te schaffen.

En niet te vergeten de column van Burugo natuurlijk (beste paard enz.), die trouwens ook jarig is. (Dank u)  10 jaar oud om precies te zijn.

Ik moet dan vrolijke verhaaltjes schrijven over hoe het is om te leven zonder dwarslaesie. Dat zal heus nog niet meevallen maar daar sla ik me ook wel weer doorheen.

Dus beste DON leden en medewerkers, van harte!  Ik hoop jullie snel eens te kunnen begroeten op de Domtoren.

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.