Nieuwe oude broek

Men herkent de woning van een rolstoeler meteen aan de krassen en butsen op deuren, kozijnen, wanden, meubilair, wc potten en huisgenoten.  Misschien bestaan er rollers die nooit eens iets raken maar dat lijkt mij niet normaal. Tegen hen zou ik willen zeggen ‘Man (of vrouw kijk zelf maar), knal eens vol gas met je rolstoel tegen een kozijn, doe-es gek. YOLO!’ (of voor de iets ouderen onder ons ‘Mensch, beroer eens gezwind een deurpost met uw schrijlingse vélocipède, durf te leven!’).

Dus moet er in het huis van een roller vaker dan gemiddeld geschilderd worden. Deze keer had ik besloten de wc maar weer eens van een verse lik verf te voorzien (met een roller uiteraard, want een roller met een roller….hilarisch).  Dat wil zeggen de deur en de wanden, de pot op zich is nog wit genoeg, althans de buitenkant.

Maar om de wc te schilderen had ik een nieuwe oude broek nodig want mijn oude oude broek was versleten. En derhalve had ik dan ook een nieuwe nieuwe broek nodig want mijn oude nieuwe broek werd mijn nieuwe oude broek.  Wie mij nog kan volgen mag mee naar de volgende alinea…

jeans-499387_1920

Ah u bent er nog, wat leuk! Ik moest dus eerst naar de nieuwe nieuwe broekenwinkel in Nieuwbroek (bestaat dat? zou leuk zijn…) nog gekleed in mijn oude nieuwe broek.  Maar nieuwe nieuwe broeken kopen is nog best lastig voor een roller. De meeste winkels beschikken uitsluitend over waar-ik-niet-in-paskamers, en om nou midden in de winkel mijn oude nieuwe broek uit te trekken….Kijk, een t-shirt passen dat durf ik nog wel, want de spieren die vroeger op mijn benen zaten zitten nu op mijn armen dus dat ziet er woest aantrekkelijk uit. Maar de broek blijft aan in het openbaar vanwege geen gezicht.

Uiteindelijk is het op de gok goed gekomen met mijn nieuwe nieuwe broek en kunnen de werkzaamheden in mijn kleinste kamertje (op de meterkast na) derhalve worden aangevangen. Best jammer, moet ik weer een nieuwe smoes bedenken…

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo