Niet voor bedoeld

Ik gebruik wel eens van die vochtige doekjes die eigenlijk voor babybilletjes bedoeld zijn, maar die het op grotemensenbillen ook uitstekend doen. ‘Ikke doen!’ staat er op de verpakking. Wat toevallig zeg, dat is precies mijn levensmotto! ‘Voor zachte blije billetjes’ staat er ook nog bij. Dat komt dan goed uit want die van mij zijn behoorlijk chagrijnig de laatste tijd! Als ik ze koop bij de drogist, dan ben ik altijd een beetje bang dat de winkelbediende zal vragen: ‘wat ben jij met die babydoekjes van  plan?’ Maar tot op heden ben ik er mee weggekomen. Net als met de Sudocrem en het talkpoeder – onder het motto, ‘come on baby, lets talk’*-, waar ik ook gretig gebruik van maak.

Zo gebruik ik bijvoorbeeld ook Fitness-handschoenen tegen de hondenpoep. Zullen ze in de sportzaak nou echt denken dat ik drie paar handschoenen per jaar verslijt met fitness? Hou-es op zeg, zoveel tijd heb ik niet, ik ben geen bekende Nederlander!

Veel van mijn spullen zijn ergens anders voor bedoeld. Mijn rugzak hangt niet aan mijn rug maar aan mijn rolstoel, en mijn hardloopschoenen lopen niet hard. Ik poets mijn titaniumframe met zilverpoets en een pannensponsje, smeer mijn handen in met voetencrème en mijn koevoet gebruik ik niet als voet voor mijn koe, maar om in te breken.

Het is er allemaal niet voor bedoeld, maar de spullen die er wél voor bedoeld zijn – zoals rolstoelhandschoenen, rolstoeltassen, rolstoelmensenbillendoekjes et cetera – zijn veel te duur. En weet u waarom? Nou, zal ik het zeggen? Omdat er ‘rolstoel’ voor staat, dáárom!

Rijk worden is heel eenvoudig. Je maakt een product, zet er ‘rolstoel’ voor en vervolgens schuif je de komma op het prijskaartje een positie naar rechts. Een kind kan de was doen.

* Uitspraak van de Vlaamse wijsgeer Urbanus

rolstoelmensenbillendoekjes1

BURUGO

 

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo