Niet bang zijn!

Rolstoelers zijn eigenlijk gewoon een soort mensen, maar dan anders. Ik weet het,  dat klinkt onwaarschijnlijk, maar het is écht waar. U hoeft dus niet bang te zijn als u er eentje tegenkomt.

Je hebt er sympathieke, intelligente type’s bij (zoals ik), maar ook eikels! Echt waar. Ik ken de meeste persoonlijk. Maar ik ga nu geen namen noemen, want ik was van het aardige soort. (En ook nog eens bijzonder knap van stuk en uiterst bescheiden, maar dat doet er nu niet toe).

U kunt dan ook bijvoorbeeld met een gerust hart aan een rolstoeler naar de juiste weg, of de tijd vragen. De kans dat u verdwaalt of te laat komt is niet groter dan anders. Behalve als u mij treft, want ik verdwaal nog in mijn eigen achtertuin, maar dat ligt aan mij, en niet aan mijn rolstoel. Ik ben wél uiterst bekwaam met grote en kleine wijzers, dus de tijd is geen probleem.

Toch durven sommige mensen mij niet aan te spreken, dat zie ik aan hun lichaamstaal (want ik was van het intelligente soort  zoals reeds eerder gemeld).

‘Nou Gerda, volgens mij zijn we verdwaald hoor.’ ‘Ik ben er ook bang voor Evert Jan , zullen we iemand de weg vragen?’ ‘Zie jij een iemand dan?’ ‘Alleen een man in een rolstoel maar die durf ik niet aan te spreken. dat vind ik eng. O wacht, daar komt nét een groep aangeschoten Hells Angels aangereden, die weten het wel!’

Nu ben ik zelf ook aan het generaliseren, want Hells Angels zijn natuurlijk ook gewoon een soort mensen, net als rollers. Ze houden alleen niet zo van  persoonlijke hygiëne, en zitten graag op een brommer. Niks mis mee.

Ik ben een beetje aan het afdwalen, zelfs figuurlijk raak ik de weg kwijt. In elk geval hoeft u dus niét bang te zijn voor de rolstoelende medemens. Dat wilde ik maar even duidelijk gemaakt hebben.

En nu wegwezen, anders mep ik u in elkaar!

 

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo