Mond houden!

Als roller heb je vaak je mond nodig. Vaker dan niet rollers zelfs. En nu denkt u natuurlijk dat dat is vanwege het feit dat je wat vaker hulp moet vragen maar dan denkt u veel te snel (ik heb daar zelf nooit last van gelukkig).

Ik bijvoorbeeld - om maar eens een willekeurige roller te noemen – heb mijn mond nodig om de vuilniszak vast te houden die ik op schoot naar de vuilcontainer een straatje verderop  wegbreng. Mijn handen gebruik ik om te rollen dus die hebben daar geen tijd voor, en mijn mond heeft dan even toch  niets te doen dus die kan mooi even een uitstekend stukje plastic zak vasthouden. Let wel, dit moet je niet doe als je een verstopte neus hebt, want dan krijg je geen lucht. En altijd de zak boven het dichtbinddingetje vastbijten want anders krijg je de smaak van drie dagen oude chili con carne in je mond.

Of tijdens het klussen, als je één hand nodig hebt om niet zijdelings uit je rolstoel te kukelen terwijl je een kapstok (veel te laag) aan het ophangen bent. Dan moet die schroef even in je mond, en kan het potlood zolang achter je oor, (waar je hem vervolgens vergeet en voor joker door de supermarkt rijdt die middag) en heb je de andere hand vrij om de boormachine te hanteren.

Je ziet ook rollers door zelfbedieningsrestaurants manoeuvreren met borden eten op hun schoot en het bestek zolang even in de mond (of andersom, dat maakt niet zoveel uit). Vraag zo’n roller niet of u even moet helpen, want dan moet-ie (beleefd als ze zijn) antwoord geven en valt het bestek (of het bord met eten) uit zijn/haar mond. Praat eigenlijk voor de zekerheid sowieso maar niet tegen rollers. Dat lijkt me het beste.

En daarom adviseer ik rollers met klem: mond houden! Je hebt hem nog hard genoeg nodig.

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo