Mijn geld terug!

De veerboot van Texel naar en Helder stond zo vol dat het onmogelijk was voor mij om uit de auto te komen.  Niet erg, de overtocht duurt maar twintig minuutjes en ik vermaak mij uitstekend door mee te neuriën met de verschillende autoalarmen die boos door elkaar kakafoneren. Als je ooit een auto wilt leeghalen, doe het op de veerboot, pakkans nihil.

Voor de boot vertrok hadden we al een kwartiertje of twee en een half staan wachten, dus waren we even later wel toe aan een lekker hapje in het brugrestaurant bij  Hoofddorp dat zich boven de autosnelweg A4 bevindt. Bij zo’n adembenemend uitzicht van voorbijrazend verkeer willen we allemaal wel eten natuurlijk.

Maar om eerlijk te zijn was mijn behoefde om te plassen nog net ietsje groter, en dat is geen probleem  in zo’n restaurant.  Althans in het toilet daarvan. Er was – zoals het hoort – een toegankelijk toilet beschikbaar. €0,40 tikte ik af, en dat deed ik met genoegen want ik moest minstens voor  €0,75 plassen! Maar toen ik de wc betrad deinsde ik even terug. (ik heb daar vorig jaar een speciale deinscursus voor gevolgd bij de nonnen in Vught) Een uitpuilende vuilnisbak,  op de wastafel een emmertje met gebruikte injectienaalden, onder de wastafel een airco in een doos, rechts naast de wastafel een luxe bureaustoel. Zal ik doorgaan? Welja joh! Oké. Onder de stoel een hoofdkussen, daarnaast pak’m beet, 523 toiletrollen (jammer dat ik niet moest poepen), in de spiegel mezelf en achter me nog een kacheltje – vermoedelijk  om de airco te compenseren-  plus nog wat dozen met onduidelijke inhoud.

IMG_20170227_122626 2

Dus wil ik u vragen, mevrouw Place (voornaam La): Kunt u de helft van mijn betaling, dus €0,20 storten op mijn bankrekening?  Minstens 50%  van het toilet was immers bezet door andere zaken. Een veelvoud van dit bedrag overmaken naar de Dwarslaesie Organisatie Nederland vind ik ook goed.

Ik kom het geld anders wel even ophalen, kan ik meteen kijken hoe netjes u het toilet hebt opgeruimd.

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.