Knuffelen

Hebt u wel eens een roller geknuffeld? Niet? Waarom niet?

Misschien kent u geen rollers, of u kent er wel een paar, maar die stinken enorm. Of… u hebt het wel degelijk geprobeerd en kwam - net zoals ik - tot de conclusie dat het fysiek onmogelijk is, een roller knuffelen.

Probeer het anders maar eens als u een roller ziet (wel eerst vragen!), dat knuffelt voor geen meter. De roller zit te laag, dus u moet onhandig buigen, en het blijft daardoor bij een afstandelijk laf pseudo-knuffeltje waar niemand blij van wordt. En dát is nou juist het doel van een knuffel, laten we wél wezen.

Er ís wel een manier om een roller te beknuffelen. Namelijk bij de roller op schoot plaatsnemen en vervolgens de wederzijdse armen om elkaar heen slaan. Maar dan wordt het meer kroelen dan knuffelen, en dat is veel te intiem voor een doorsnee gelukkig-nieuwjaars-knuffeltje met de overbuurvrouw. Voor u het weet vindt in zo’n situatie opwinding plaats, met als gevolg ongewenste bezwangering van u of van de roller, of van beiden als u héél erg uw best doet. En op kleine rollertjes zitten we niet te wachten natuurlijk!

Weet u trouwens wat pas écht moeilijk is? Twee rollers die elkáár willen knuffelen! Dat is nog erger dan zoenende brildragers, het levert geheid lakschade op en gedoe met de verzekering.

Ik vind het wel een gemis, moet ik eerlijk bekennen, al zijn er ook mensen waarvan je denkt… voor mij hoeft het niet per se. Zoals buurman Van Zanten die zware shag rookt én bier drinkt, of oudtante Pieternel met haar stoppelsnor. Zul je net zien dat juist zíj meteen op je schoot gaan zitten op oudjaarsavond…

Maar voor de rest vind ik het toch vooral erg jammer dat wij rollers een nagenoeg knuffelloos bestaan moeten lijden.

BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo