Keukentafelgesprek

Soms moet je als roller een aanpassing aanvragen voor het één of ander en dat doe je dan via de Wmo-afdeling van de gemeente waar je woont. Tegenwoordig doe je dat middels een keukentafelgesprek, zo begreep ik via de website van de gemeente. Ik heb het meteen geprobeerd, maar mijn keukentafel had daar helemáál geen zin in en snauwde me toe: ‘Ga dát lekker tegen een ambtenaar vertellen, mafkees!’

Dus besloot ik de keukentafel de keukentafel te laten en het gesprek op het gemeentehuis af te handelen. Verbazing alom bij de ambtenarij, een gehandicapte die zijn huis uit komt!

In het gemeentekantoor doen ze aan ‘het nieuwe werken’ (u kent het wel: je neemt een kantoor, rost alle binnenwanden eruit, paar bloembakken erin, en voila!, ‘het nieuwe werken’). Mijn keukentafelgesprektafel stond midden in het pand tussen het indoor-struikgewas. De gehele afdeling ging er eens even goed voor zitten. Ik voelde mij begluurd als Angelina Jolie op een bouwplaats, of zo u wilt Bruno Mars in de Miss Etam.

Het keukentafelgesprek bestond uit het gezamenlijk invullen van een formulier met allerlei vragen die totaal niets met de aanvraag te maken hadden. Bijvoorbeeld over wat je de hele dag uitspookt, en wie er bij jou thuis de piepers jast. Dus in het kader van mijn privacy heb ik er lustig op los gefantaseerd. De ambtenaresse slikte alles voor zoete koek, hoewel ze wel even argwanend opkeek toen ik haar zonder blikken of blozen vertelde dat mijn sterrenbeeld Watermeloen was.

Gelukkig bleek al snel dat mijn keukentafelgesprekspartner geenszins gehinderd werd door enige kennis van zaken omtrent de door mij gewenste voorziening. Dus geloofde ze meteen dat de door mij aangevraagde Rolsstoel Royce onontbeerlijk was voor mijn beperking.

Ik denk dat ik morgen een aanvraag voor een speedboot ga indienen.

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo