Hondbike

Na jaren zwoegen  handbike ik tegenwoordig met een beetje elektrische hulp. Ik kan nu opeens net zo hard als alle andere fietsers en da’s wél zo handig. Bovendien woon ik in een dorp met hoge dijken en pittige bruggen, welke ik met mijn nieuwe handbike moeiteloos kan beklimmen zonder  dat mijn hart mijn lijf uit bonkt. Dan bén ik maar een oud wijf.

Meestal fiets ik  uurtje of twee als ik een tochtje maak. Ik kom nu een stuk verder dan eerst en vaak op onbekend terrein. En daar schuilt een probleem: Ik weet niet of er ergens honden lopen. En dat is lastig want veel honden vinden mij en mijn handbike om de een of andere reden een wegjaagobject en vliegen mij aan zodra ze mij gewaar worden.

Waakhonden bij boerderijen zijn de ergste. Pas liep er weer eentje achter mij aan. Mijn handbikeondersteuning is begrensd op 25 km/u. Deze hond ook vermoed ik want hij bleef minstens tien minuten luid blaffend precies een meter  achter mij aan rennen met zijn tong uit zijn bek (de mijne ook trouwens). Dus beste Brabantse boer (want ik fiets helemaal mijn provincie uit!) mocht u uw hond kwijt zijn…..mooi!

En vooral geen nieuwe kopen, neem ganzen, die bewaken ook en ze vallen geen argeloze sympathieke rollers aan. En als ze dat wel doen dan halen ze nooit 25 km/u.

Maar het zijn niet alleen de waakhonden hoor die het op me gemunt hebben. Ik word ook aangevlogen door loslopende uitlaat honden. Hun baasjes hebben mij te laat in de gaten, de hond loopt te los en wil mij graag opeten, terwijl het baasje er luidkeels HIER! schreeuwend – waar nooit een hond naar luistert, ze kunnen net zo goed ANDIJVIE! roepen – achteraan rent. Baasjes halen, in tegenstelling tot hun honden doorgaans geen 25km/u.

Voor die hondenbezitters heb ik een tip. U kunt tegenwoordig van die stukken touw kopen met aan het ene einde een handgreep en aan het andere einde een haakje dat u aan uw hond kunt bevestigen. Reuze handig.

Of beter nog, koop een gans.

Burugo

 

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo