Het verkeerde pad

We waren naar een feestje geweest, en ’s nachts thuisgekomen moest de hond er nog even uit. Uiteraard was ik de sigaar want op zo’n tijdstip laat je je vrouw niet alleen de straat op. Stel je voor dat ze een potloodventer tegenkomt, ze vermoordt die arme man!

De enige persoon die ik tegenkwam verkocht geen potloden. Hij kwam uit de nachtdienst hoorde ik hem zeggen tegen zijn telefoon. Vermoedelijk een inbreker. Dat wilde ik eigenlijk ook graag worden vroeger, inbreker,  leuk uitdagend werk en je komt gezellig bij de mensen thuis. Maar het is er nooit van gekomen. Rolstoelgebruikers zijn geen criminelen. Dat komt omdat het verkeerde pad niet rolstoelvriendelijk is. Daarom heet het ook zo.

Toch zou het best kunnen volgens mij. Overheidsgebouwen zijn meestal rolstoeltoegankelijk, dus laten we zeggen dat ik mijn eigen gemeentehuis wederrechtelijk betreed. Als de bewaker mij met mijn koevoet bezig ziet zal hij waarschijnlijk denken ‘O een rolstoelgebruiker, laat maar gaan’. En dan verlaat ik het gebouw met 3 pakken A4 papier, een gros balpennen en zo’n handig apparaatje waar je nietjes mee uit het papier kunt halen zonder het document te beschadigen. (handig voor de middenpagina van de Playboy).

Uiteraard word ik meteen in de kraag gevat, maar dat hoort erbij als je inbreker bent. In de rechtszaal zal ik dan een gevangenisstraf opgelegd krijgen van een paar maanden vanwege het niet opstaan voor de rechter. Zul je natuurlijk net zien dat alle rolstoeltoegankelijke cellen bezet zijn door mensen zonder gehandicapten parkeerkaart. Geen probleem, wielklemmetje d’r op, en je kan gewoon in de kantine blijven staan, tussen de kroketten.

Kortom het is heus wel mogelijk om crimineel te zijn als rolstoelgebruiker. Maar ik begin er niet aan want A4 papier haal je voor een appel en een ei bij de Action, en de ontnieters zijn daar in de aanbieding voor €0,50 per stuk.

Die appel en dat ei vis ik wel even uit de groene kliko van de buren en die twee kwartjes pik ik dan wel van mijn dochter als ze naar school is.

Burugo

columns  twitter  facebook.com/burugocolumns

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.