Helaas pindakaas

Herinnert u zich mijn column over Albert Heijn van vorig jaar nog? Ik wel. Voor straf ga ik daarom nu af en toe vreemd bij de buurman. Bas, die tegenwoordig Dirk heet bij ons want dat was blijkbaar beter voor de verkoopcijfers maar daar doe ik mooi niet aan mee. Bas. Punt.

Bas heeft verbouwd  (of heeft dat laten doen, ik weet niet of-ie handig is) en in zijn oneindige wijsheid besloten dat er een paaltje bij de mandjes kassa – de kassa waar je bijvoorbeeld één potje pindakaas kunt afrekenen zonder in de rij te hoeven bij de normale kassa – moest komen teneinde winkelwagens de doorgang te beletten. Goed  nieuws voor Bas: Da’s gelukt! Joechei, jippie, hoezee, jottem, hieperdepiep voor mijn part.

Maar wie schets mijn verbazing? Niemand? Dan doe ik het zelf wel weer:

Rolstoelen, wandelwagens, rollators en ander gespuis kunnen er  namelijk ook niet langs. Dus als je dat potje pindakaas wilt afrekenen moet je  in de rij achter mensen die karren voortduwen met  metershoge koppen er  op, en er bij de kassa achter komen dat ze hun portemonnee, hun pincode, of de appelmoes zijn vergeten met alle vertraging en ergernis van dien. Sta je dan met je pindakaas.

Thuisgekomen heb ik al mijn hersens zitten pijnigen (met wijn), en ik kan u met gepaste trots mededelen dat ik een uiterst intelligente oplossing heb bedacht. Want ik denk niet in problemen maar in oplossingen. (Deze zin mag u kosteloos gebruiken bij uw naderende functioneringsgesprek waar u al twee maanden zo tegenop ziet, succes gegarandeerd!) Een uitneembaar paaltje. Sleuteltje d’r in, paaltje d’r uit, Burugootje d’r door met z’n potje pindakaas, huppekee opgelost!

Maar ondanks een vriendelijk onderhoud met het personeel, een zakelijk gesprek met de filiaalchef, een licht geïrriteerde e-mail naar de franchisenemer en een boze brief naar Bas zelf, nog steeds hetzelfde paaltje.

Helaas pindakaas.

Burugo

columns    facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo