Goedemiddag

Ik bevind mij  in een soort restaurant aan een heerlijke latte macchiato met extra macchiato. Ik zit hier moederziel ongezellig alleen omdat ik zoals gewoonlijk weer eens veeeeeel te vroeg ben voor mijn afspraak. Deze afspraak betreft iemand die mij iets wil verkopen en dat eigenlijk bij mij thuis wilde doen maar daar heb ik een stokje voor gestoken. Ergens anders kan ik – als ik dat wil – vriendelijk bedanken en er als een rollende haas vandoor gaan als het me niet bevalt. Thuis kan dat ook maar dan is het best raar.

Dus zit ik nu hier een beetje verveeld om mij heen te kijken. ‘Goedemiddag’ zeg ik maar eens tegen een langslopend vrouwspersoon. ‘Het is nog ochtend hoor’ snauwt ze alsof ik haar zojuist een oneerbaar voorstel heb gedaan. ‘In dat geval wens ik u nog een goedemorgen en een vervelende rotmiddag’ (ik zeg zulke dingen altijd alleen in mijn hoofd jammer genoeg).

Maar toen gebeurde er iets geks. Want ik rolde even een stukje van de tafel, en dezelfde dame zei daarop ‘o, sorry ik had niet gezien dat je in een rolstoel zat’. Nou u weer!

Dus ‘goedemiddag’ door een man van middelbare leeftijd met een sympathieke en intelligente uitstraling betekent ‘Ik wil u ergens knijpen’ of zoiets, terwijl ‘goedemiddag’ door een even sympathieke, intelligente en ook nog eens woest aantrekkelijke man in een rolstoel gewoon ‘goedemiddag’ betekent.

Ik zou eigenlijk een keer de proef op de som moeten nemen door in mijn vrije tijd dezelfde zaak in te wandelen en te kijken wat er dan gebeurt. ‘Maar….. dat gaat toch niet Burugootje, je hebt toch een dwarslaesie, of was je dat even vergeten?’  denkt de oplettende lezer nu. Maar daar heb ik u tuk, want die dwarslaesie heb ik namelijk alleen in de baas z’n tijd! Ha!

Nee hoor da’s niet waar helaas, de oplettende lezer heeft gelijk. Dus we zullen het nooit weten.

Desalniettemin wens ik u een goedemiddag.

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo