Goede bui

Als ik kon huppelen dan deed ik het, zo’n dag was het! Het begon die ochtend al toen ik naar mijn afspraak rolde onder een knoeperd van een regenboog waar geen ochtendhumeur tegen bestand is. Ik parkeerde mijn auto ergens waar dat niet mocht – zelfs niet met de bekende blauwe kaart met mijn foto erop (aan de verkeerde kant trouwens, waarom staat die foto aan de binnenkant van de GPK?) – en rolde nog een eindje door het schilderachtige stadje waar ik een afspraak had.

‘Dag meneertje in een rolstoel’ sprak een buiten spelend jongetje verkleed als ridder met een speelgoedzwaard mij vriendelijk toe. ‘Dag jongetje met een zwaard’ glimlachte ik blij terug.

En het geluk bleef me toelachen want ik had helemaal geen afspraak, verkeerd in mijn agenda gekeken. Dus ineens gratis tijd over in een wildvreemde stad, terwijl ik het eigenlijk keidruk had die dag. Ik moest mijn dartpijlen nog slijpen, mijn elpees soppen, de hond aaien, mijn melk nog pasteuriseren, het licht aandoen…en weer uit. Kortom, hartstikke druk! En toch lekker met een omweg van zeker 135 meter teruggerold. Kan ’t schelen. YOLO!

Als het dan toch meezit, dan moet ik meteen even mijn geluk beproeven, bedacht ik mezelf. Dus de stoute banden opgepompt en anderhalf ons krasloten gekocht bij de buurtwinkel. Nadat ik me een chronische tennisarm had zitten krassen bleek de opbrengst te bestaan uit twee nieuwe krasloten, maar die heb ik niet open gekrast. We kunnen niet aan de gang blijven!

Toen ik terugkwam bij mijn auto had ik tot overmaat van geluk geeneens een parkeerbon! Ook wel zonde eigenlijk want ik heb speciaal twee parkeerbonhouders op mijn voorruit zitten, maar die gebruik ik dan wel om de inmiddels flinke hoeveelheid regendruppels (over een goede bui gesproken), die precies begonnen te vallen toen ik in de auto zat, van mijn ruit te wissen.

En toch had ik nog steeds last van een goede bui!

 

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo