Garage

Als je een hoop spullen (lees rotzooi) hebt zoals ik dan moet je eigenlijk een garage hebben. Of een bovenste lade van een medium dressoir, dat kan ook. Sommige mensen stoppen alles in hun fruitmand. Maar als je dat allemaal niet hebt dan kun je al die troep nooit kwijt. Ik heb het eerste. Daar zou dan in principe een auto in moeten passen maar dat is schier onmogelijk bij mij.

Ten eerste staat daar een reserve rolstoel, een sta-op rolstoel (dat heeft helemaal niets met Lourdes te maken, dat bestaat gewoon) en een handbike. Verder uiteraard mijn werkbank met bankschroef, drie kisten gereedschap en een stuk of acht koffers met elektrische apparaten die allemaal wat anders kunnen. Want een man moet kunnen klussen. Punt. Ook een rollende man. Nog een punt.

Maar we zijn er nog lang niet, want in een garage moet natuurlijk ook een ouderwetse vette stereo staan. Met boxen van minstens een meter hoog, anders is het geen gehoor. En dat is nodig ook om boven al die apparaten uit te komen. Want zeg eens eerlijk, hoe kan een man klussen zonder of ‘Who’ll stop the rain’ of ‘Whole lotta Rosie (ta da da da da da dam)’ mee te blèren? (Er zullen ook mannen zijn de André Hazes of Frans Bauer mee schreeuwen maar dat zijn prutsers).

Ik klus van alles in mijn garage, ik timmer dingen, ik schilder dingen, ik repareer dingen en ik maak dingen stuk (da’s vaak hetzelfde bij mij). Kortom ik vermaak mij uitstekend aan mijn onderrijdbare werkbank.

Maar vandaag klus ik aan mijn rolstoel die zelf tijdelijk gehandicapt is. Er moeten nieuwe lagers in want dat is leuk werk. Ik stop overal nieuwe lagers in als ik de kans krijg, dus kom maar op met uw skateboards, uw skeelers, of uw Fiatjes 500.

Kortom, als iemand mij zoekt dan ben ik in mijn garage.

En in mijn nopjes.

BURUGO

 

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo