Een Kliko en een Lintje

Elke vrijdag is het bal. Dan is het klikodag in de gemeente waar ik pleeg rond te hobbelen. In de ochtend gaat het nog wel. Gemeentegenoten plaatsen doorgaans als brave burgers hun kliko’s netjes naast de kliko-troittoirtegel teneinde het plastic vehikel die avond netjes geledigd weer mee naar huis te kunnen rollen.

De kliko-professionals, dáár zit’m de kneep. In grote gele vrachtwagens zitten ze, twee stuks per gevaarte. En ik heb kunnen constateren dat ze de taken als volgt hebben verdeeld: De één bestuurt de vrachtwagen en het kliko-optil-en-ledig mechanisme, de ander zit ernaast en kijkt op zijn/haar telefoon.

Kortom, het is hard werken in de kliko branche. Er is echter klaarblijkelijk niemand beschikbaar om de geledigde klikos even netjes op zijn (of haar, er zijn ook meisjeskliko’s) plek terug te zetten zodat rollende meneertjes (of mevrouwtjes, er zijn ook meisjesrollers) hun weg ongehinderd kunnen vervolgen, en dus niet kliko-kegelend zoals nu het geval is (soms is het fijn als je je voeten niet voelt).

Nou ze worden bedankt, KLInkenberg en KOster (ja jongens en meisjes, zo leer je ook nog wat!) Wat een puinhoop maken ze ervan. Als een levende kamikaze-bowlingbal rol ik elke vrijdag-tussen-de-middag over het trottoir. Een mooi ijsbrekerspoor achterlatend voor eventuele kinderwagenduwenden, scootmobielenden, rollatorachtigen of anders rollenden in mijn kielzog. Dat wel! Een goede daad, misschien is een lintje op zijn plaats?

Eigenlijk lijkt het mij het beste om een derde persoon aan het kliko team toe te voegen, liefst eentje die af en toe een paar minuten zonder telefoon kan (alsof die nog bestaan…) om de ongehoorzame kliko’s netjes in toom te houden. Wat mij betreft komt er op elke kliko-auto een klikopositioneringsambtenaar m/v/x.

Heb ik per ongeluk ook nog flink wat banen gecreëerd! Een lintje lijkt me nu zéker van toepassing. Dus kijk maar even hoe u dat regelt (want een lintje mag je niet voor jezelf aanvragen, dat moet één van jullie doen).

 

BURUGO  (Ridder in spe)

 

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Ga naar de webshop

boek burugo