Dromen zijn bedrog

Sommige rollers dromen dat ze lopen. Deze roller niet, ik droom heel andere dingen. Rare dingen. Vorige week nog, bijvoorbeeld, droomde ik over een gehandicapte boskabouter die ik tegenkwam. Bóós dat-ie was! Ik stond namelijk op zijn parkeerplaats(je) midden in het bos waar ik eikenbomen aan het plukken was voor de houtkachel. Moest ik opeens vluchten voor een kabouter met een vlijmscherp bijltje. In een miniatuurrolstoeltje met terreinbandjes, zat hij. Ook in deze droom kon ik niet lopen, maar ik kon wel vliegen gelukkig. Daar had hij niet van terug met zijn puntmuts!

Thuisgekomen wilde ik net rustig tv gaan kijken, toen ik een hoop kabaal hoorde uit de kruipruimte onder de vloer. Toen ik het luik opentrok, kwam er een complete fanfare tevoorschijn. De leider van het gezelschap begon meteen druk tegen me te praten in een voor mij onverstaanbare taal. Vermoedelijk Limburgs. Terwijl ik hem aanhoorde viel het mij op dat hij een soort centaur was, maar dan niet half mens half paard, maar half mens half komkommer. Had-ie nog geluk dat de bovenste helft mens was.

Da’s best raar toch, of niet? Wat denkt u, moet ik Freud er eens op naslaan, of maar meteen een afspraak met de psycholoog regelen? Nee hoor, ik laat het maar gewoon zo. Het is niet anders, ik droom gewoon een beetje gek. Kan ik het helpen?

Wat ook nog zou kunnen, is dat ik nú juist droom en dat ik helemaal geen dwarslaesie heb in het echte leven. Snel, maak me wakker! Dan blijk ik gewoon een doorsnee mannetje te zijn, met een kantoorbaan, een leaseauto en een rijtjeshuis. Heb ik drie kinderen uit twee huwelijken, een pak met een stropdas en een racefiets voor in het weekend.

Bij nader inzien: laat me nog maar even slapen. Truste.

BURUGO

 

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo