Drie nul

Druipend als een gereïncarneerde verzopen kat verplaats ik mij over de camping, het is geen gezicht en ook geen gehoor want er komt nu allerlei onfatsoenlijke taal uit mijn mond omdat ik niet tegen mijn verlies kan.

Hoe het allemaal zo ver kwam? Welnu: Onze caravan beschikt niet over een douche. Dus als ik mij wil douchen ben ik hiervoor aangewezen op de voorzieningen in het toiletgebouw van de camping. Voor de rolstoeler vaak een gecombineerde douche en toiletruimte. Dat is begrijpelijk want voor de anderhalve rolstoeler die gemiddeld tegelijkertijd op de camping bivakkeert is dit ruim voldoende. Het mooie van deze douche is dat je hier, in tegenstelling tot de andere douches, geen muntje voor in de muur hoeft te stoppen. Als rolstoeler tel je je zegeningen.

Deze douche werkt met een sensor, daar kwam ik achter toen ik op het stoeltje plaatsnam en meteen een ijskoude plens water in mijn nek kreeg. Eén nul voor de douche. Gelukkig werd-ie na een minuut of twee iets warmer, en ik iets minder blauw.

Nu is het mijn gewoonte om mij na het douchen op het douche stoeltje of te drogen zodat ik niet met een nat en glad lijf in mijn rolstoel hoef te gaan zitten. Dat lukt dus niet met zo’n sensor in je rug! Daar zit je dan met een doorweekte handdoek, en staat het twee nul voor de douche. Ik heb even overwogen om mij met wc papier af te drogen, maar er was nog maar een half rolletje en dat leek mij niet afdoende. Bovendien heb ik dan morgenochtend een probleem als ik de bips af wil vegen.  Ik kan daar dan wel weer de krant voor gebruiken maar die lees ik tegenwoordig digitaal op mijn telefoon en deze is mij te glad tussen de billen.

Uiteindelijk heb ik mijzelf droog gekregen door zevenhondervijfendertig rondjes knoerthard door de doucheruimte te rollen. Dat ging op zich goed, maar het laatste rondje reed ik iets te dicht langs de sensor…

Drie nul.

Burugo

columns  twitter  facebook.com/burugocolumns

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo