Doe effe normaal!

In de lunchpauze lunch ik nooit. Dan ga ik altijd een eindje buiten rollen.  Dat half uurtje beweging per dag heb ik harder nodig dan die paar boterhammen, die schrok ik om één uur achter mijn computer  wel op. De appel mag mee, ondanks het feit dat het klokhuis wel  altijd twijfelachtige vlekken in mijn kruis oplevert.

Als ik ergens sta te wachten op het groene voetgangerslichtpoppetje gebeurt er iets raars. De rij braaf wachtende auto’s voor het verkeerslicht wordt voorbijgereden door een Audi met getinte ramen. En op het moment dat een oud dametje in haar dito autootje wil optrekken rijden ze haar klem. De bijrijder opent zijn portierraam terwijl de bestuurder luid claxonneert, en begint een partij te  schelden tegen de vrouw die blijkbaar volgens hem wat laat reageerde op het groene licht.

Omdat er verder niemand iets deed besloot ik me er mee te bemoeien, rolde de weg op (door rood, held die ik ben!) en brulde zo hard als ik kon tegen de bijrijder:  ‘Doe-es effe normaal man! (© G. Wilders) Hoe haal je het in je hersentjes! (want hersens leek me wat veel eer in dit geval) om zo te keer te gaan tegen een oude dame, dat moet je tegen mij proberen!’ Nou, dat liet-ie zich geen twee keer zeggen! Maar ik liet mij niet van de wijs brengen en bereidde mij voor op een vechtpartij,  want ik zat helemaal in mijn superheldenrol(stoel). Ondertussen deden de andere automobilisten of hun respectievelijk neuzen bloedden.

De chauffeur van de Audi, die toch net ietsje wijzer dan zijn maat bleek te zijn, koos eieren voor zijn geld en trok op.

Toen pas realiseerde ik mij dat een vechtpartij tussen een agressieve boom van een vent in de kracht van zijn leven, en een heldhaftig doch niet al te groot mannetje in een rolstoel en misschien een wat ongelijke strijd had opgeleverd, met desastreuze afloop.

Voor hém dan, want ik sla – of ik wil of niet- altijd onder de gordel.

Burugo

 

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo