Dansen

Ik ben nog van de generatie die als adolescent ging stijldansen. Verplicht. Dus u hoeft mij niets te vertellen over de tango, de foxtrot, de  jive of de ploem ploem jenka. Zilver met ster, net zo makkelijk. En ik zou het nog kunnen, ik heb de pasjes nog steeds in mijn hoofd. Maar niet meer in de beentjes. En dat is eigenlijk maar beter ook want laten we wél wezen het is geen gezicht een volwassen vent die danst. Vooral deze niet.

Uiteraard kun je ook dansen in je rolstoel, maar dat is niet echt iets voor mij. Ik heb het heus wel geprobeerd hoor. Op het 40 jarig huwelijksfeest van tante Arno en oom Gradje. Na een paar wijntjes een beetje balanceren op mijn achterwielen op de maat van de muziek tussen het andere feestpubliek dat wél met de voetjes van de vloer kan. Maar ik zat voor joker. Aan de Polonaise had ik ook mee kunnen doen,  maar zo dronken was ik nu ook weer niet. En het hoefde trouwens ook helemaal niet want ik ben een muzikant en muzikanten dansen niet. Daarom zijn ze ook ooit begonnen met muziek maken (en voor de lekkere meiden natuurlijk).

Er is één dans die ik fantastisch beheers: De moonrol. Op de klanken van Michael Jacksons Billy Jean rol ik – met een gleufhoed op mijn bolus – achteruit terwijl het net lijkt of ik vóóruit ga. Maar dat was het wel zo’n beetje.

En begrijp me niet verkeerd, ik heb enorm veel respect voor rolstoeldansers (m/v) die er wél wat van kunnen. Maar aan mijn lijf geen rolonaise.

Kortom ik vind het helemaal niet erg dat ik niet meer kan dansen. Ieder zijn meug (ik heb zelf trouwens geen meug meer, die heb ik vorig jaar weggedaan omdat-ie enorm stonk). Alleen het vreugdedansje, dat mis ik wel een beetje. Zelfs een sprongetje van blijdschap zit er niet in. Daarom kijk ik ook nooit voetbal in een gezelschap. Je kunt niet meedoen als iedereen staat te springen en te juichen na een overwinning. Maar dat komt gelukkig zelden voor want ik ben voor Feyenoord.

 

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo