Binnen blijven

Staat u mij toe dat ik even ergens om moet grinniken in deze nare tijden. Niet om die vervelende ziekte, niet om de hulpverleners of de hardwerkende mensen, en zéker niet om degenen die getroffen zijn, of hun naasten.

Ik moet een beetje lachen om Henk en Ingrid, die het zo verschrikkelijk zwaar hebben. Hebben ze pijn, of honger? Of hebben ze recent slecht nieuws gekregen over hun gezondheid? Is hun poes onlangs overleden? Hun goudvis dan? Nee hoor, Henk en Ingrid zijn de Nederlanders die gezond en wel op hun bank voor hun 90 inch tv scherm naast halflege zakken chips zitten te jammeren en te klagen omdat ze thuis moeten blijven.

Verschrikkelijk, thuis. Netflix serie’s moeten kijken die ze eigenlijk niet wilden zien (maar 85 procent match volgens de streamingsdienst). En gisteren was de wifi helemaal niet zo goed tussen kwart over zes en tien voor half zeven. Nee ze hebben het heus niet gemakkelijk onze Henk en Ingrid.

Beste Henk, lieve Ingrid, er zijn ergere dingen hoor. Ik zal jullie niet vermoeien met de ongemakken die bijvoorbeeld het leven met een laesie met zich meebrengt. Maar sowieso vervelender dan een paar weekjes thuiszitten, en het duurt ook wat langer. De rest van je leven ongeveer. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik wat lotgenoten ken, en sommigen zijn nog veel beperkter dan ik ben. Maar ik heb er nooit eentje zó horen piepen als jullie nu zitten te doen.

Wees gerust, over een tijdje kun je gewoon weer lekker naar het strand met tienduizend man op een kluitje. Naar een party in de kroeg verderop met die trap voor de deur. Of op vakantie in elk willekeurig hotel zonder er over na te hoeven denken of je daar wel in kunt. Ik noem maar wat dingen….

Dus stop met zeuren, blijf binnen en wees dan trots op jezelf. Want je kunt later aan je kleinkinderen vertellen dat je in 2020 levens hebt gered.

 

BURUGO

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo