Beroemd

Als je roller bent, dan kent iedereen je in de omgeving waar je rondhobbelt. ‘Dat is die gast in die rolstoel. Die ken ik wel, daar heb ik een keertje mee staan praten op de parkeerplaats van de Aldi’. Wen er maar aan, je bent een beroemdheid, het is niet anders.

Echter…Wij rollers kennen niet iedereen terúg. Dat is te moeilijk. Wij hebben ook met ú gepraat op die Aldi parking, maar we praten wel vaker met vreemden over het weer, en over wat een toestand het allemaal is in de wereld in het algemeen, en die van de Nederlandse showbizz in het bijzonder. Maar twee maanden later zijn we u weer vergeten want ú heeft geen rolstoel om u aan te onthouden en wij hebben dat wel. Dáár herkent u ons aan. Niet eerlijk.

Het is eigenlijk hetzelfde als met andere beroemdheden. Stel: U ontmoet per toeval op het parkeerterrein van de Aldi in Lochem-zuid een bekendheid. Bijvoorbeeld prinses Amalia, André Hazes junior of Donald Trump voor mijn part. U houdt vervolgens een kort gesprekje over het weer en wat voor een toestand het allemaal is in de wereld in het algemeen, en die van de Nederlandse showbizz in het bijzonder. Als u dan twee maanden later Trump, Amalia of Hazes wéér tegenkomt in de wachtkamer van de pedicure of op het verjaardagsfeestje van uw oudtante Pieternel, dan weet u uiteraard nog wel wie dat zijn. Maar denkt u nou echt dat zij nog weten wie u bent?! Ben je gek, geen idee hebben ze! (Oké Hazes héél misschien als u een vrouw bent, maar verder kunt u het schudden)

Zo is het ook met rollers, wij zijn de Trumpen en de Amalia’s van de gewone mensen, en er zit zelfs een enkel Hazes tussen. Dus voortaan niet beledigd zijn als wij u niet herkennen. Wij doen het niet expres, maar we hebben het gewoon te druk met beroemd en belangrijk zijn.

Geef ons een break.


BURUGO  

columns    facebook.com/burugocolumns

twitter   instagram

Meer lezen? Ga naar de webshop

boek burugo