Bedankt!

Wij hebben de taken thuis netjes verdeeld. Als mijn vrouw kookt, dan ruim ik op. En als ik kook, dan ruim ik op. Nu kook ik niet vaak, maar als ik kook is het een culinair feest want ik ben een beest met de frituurpan.

Ook de andere taken in en om het huis zijn netjes verdeeld. Maar niet zoals bij het traditionele huishouden. Mannentaken zoals het ophangen der lampen, schilderijen, boekenplanken  en wat dies meer zij moeten noodgedwongen door mijn vrouw worden uitgevoerd. Ik geef instructies en reik de juiste gereedschappen aan, en mijn eega voert een en ander onder licht tot matig gemopper uit. De schat. Ter compensatie dweil ik altijd de vloeren. Ik zit er tenslotte het dichts bij.

Stofzuigen doe ik ook, en het gras maaien wat eigenlijk hetzelfde is maar dan buiten. Mijn vrouw doet de was, daar mag ik niet meer aankomen sinds onze kleren allemaal roze zijn geworden. Ik ruim de vaatwasser leeg, en de bijbehorende scherven op. De overgebleven glazen moet mijn vrouw weer opruimen want de glazen staan hoog bij ons. Ik drink mijn wijn daarom rechtstreeks uit de fles. Hips, pardon.

Ik bestuur altijd de auto, en mijn vrouw tankt benzine terwijl ik achter het stuur blijf zitten. ‘Die laat zijn vrouw tanken en zelf blijft-ie zitten, lomperik’  fluistert een diesel tankende man iets te hard tegen zijn  vrouw. En dat laatste klopt wel, maar heeft niets met het tanken te maken. Al met al valt het heus niet altijd mee om de levensgezel van een rolstoeler te zijn.

Dus btulips-1246264_1920en je roller en heb je een partner? Klim ook eens uit die auto bij de benzinepomp en koop een bosje tulpen voor je vrouw, of een liter motorolie voor je man (of iets anders waar-ie vieze handen van krijgt). En geef haar/hem een dikke pakkerd en zeg:

Bedankt schat!

Wedden dat je een leuke avond hebt?

……. Graag gedaan.

BURUGO

boek burugo

columns      facebook.com/burugocolumns     twitter

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.