Albert Heijn

Geachte meneer Heijn,

Ik ben niet boos op u, maar wel teleurgesteld en dat mag u best wel weten. Waarom, vraagt u zich af? (Of niet maar dat interesseert me niet want ik ga het u toch vertellen.)
Welnu: Ik doe geregeld boodschappen in uw etablissement. Dat moet ik wel regelmatig doen want als rolstoel gebruiker kun je nu eenmaal niet zoveel tegelijk meenemen. Helemaal niet erg trouwens, want zo kom ik meteen noodgedwongen toe aan wat broodnodige lichaamsbeweging. Twee vliegen in één klap dus, en derhalve geen vuiltje aan de lucht tot zover. (behalve voor die vliegen dan).

Maar nu kom het probleem in kwestie, let u nog even op meneer Heijn? Er zijn in uw winkel namelijk bijna altijd wel van die acties met zegeltjes of zoiets. Dat je bij een aankoopbedrag van 15 euro zo’n zegel voor een Wuppie, een moestuin, een musicalster, boerderijmini’s, glasserviezen, bordeauxrode gordijnen, handdoeken, bestek en wat dies meer zij krijgt. Maar ik kom nooit aan die vijftien euro per keer! Per week opgeteld echter haal ik makkelijk 60 euro en dus 4 zegeltjes!!! Dat is toch niet eerlijk Albert. Neem mijn buurvrouw, (wel eerst even vragen natuurlijk) Zij doet eens in de week voor €61,25 boodschappen, terwijl haar man aan de koffietafel uw gratis koffie oplebbert, en krijgt wel 4 zegeltjes. En dan noemen ze u ook nog oneerbiedig Appie! Weet u eigenlijk wel hoe zwaar vijftien euro aan boodschappen is mijnheer Heijn? Ik wel want ik heb het geprobeerd. Ik heb nu nog bevroren benen van de 2 diepvries pizza’s met daar bovenop 5 kilo kleibinten (ter vitamine compensatie) en dat voor 1 zo’n rotzegeltje!

Ik eis dan ook voor de afgelopen jaren met terugwerkende kracht: 45 wuppies, 12m² moestuin, 40 boerderij mini’s inclusief boerderij, 5 kg handdoeken, een lade vol bestek en een bordeauxrood gordijn (klimbestendig).

En als u niet wil luisteren dan ga ik mijn beklag doen bij uw opa Piet, of erger nog uw broer, Magere. Al hoop ik die voorlopig nog even niet tegen het lijf te rollen….

Burugo

columns  twitter  facebook.com/burugocolumns

Meer lezen?

Bestel het boek ‘Burugo, vrolijke verhalen uit het leven van een rolstoelgebruiker’

Leden €4,-/Niet leden €8,- (incl. verzendkosten)

Ga naar de webshop.

boek burugo