Reisorganisaties

Vakantie! Iets om naar uit te kijken, maar wat ook terdege moet worden voorbereid als je een dwarslaesie hebt. Misschien kunnen we je hier een eindje op weg helpen.

Je vindt hier een overzicht van reisorganisaties en reisgidsen die zich speciaal richten op mensen met een mobiliteitsbeperking.

Aangepaste vakantiegids (AVG)

Aangepaste Vakantie Gids (AVG) is een onafhankelijk platform voor mensen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, chronisch zieken, mensen die slecht ter been zijn en hun partner, gezin, familie of vrienden. AVG wordt voor mensen met een beperking het meest complete overzicht van aanbieders van vakanties in binnen- en buitenland. Via uitgebreide zoekfilters (vooral gericht op de zorgvraag) vindt men een aangepaste vakantie op maat. Het platform richt zich op onafhankelijke gastenbeoordelingen. Men vindt beschrijvingen, foto’s, filmpjes, route-informatie en onafhankelijke reviews. Via een contactformulier is er rechtstreeks contact met de reisorganisatie of vakantie-accommodatie. Daarnaast is AVG ook als overzichtelijke papieren gids verkrijgbaar.

AVG_2017_cover_3D

www.aangepastevakantiegids.nl

Bungalowparkoverzicht

Voor mensen met een beperking is het niet altijd gemakkelijk om een geschikte bungalow te vinden. Gelukkig is daar de laatste jaren verandering in gekomen en is het aanbod van aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows sterk toegenomen. Zowel bij Center Parcs, als Roompot en Landal kunt u nu op verschillende vakantieparken aangepaste- en rolstoelvriendelijke bungalows reserveren. Het is wel raadzaam om goed te kijken welke aanpassing u nodig heeft, aangezien de aanpassing verschilt per bungalow.

vakantiebungalows voor mindervaliden

Brennyonline

Brenny heeft een partiële hoge dwarslaesie en zet verslagen en foto’s van zijn vakanties op zijn website. Hiermee wil hij mensen in een soortgelijke situatie op ideeën brengen en van informatie voorzien. Bestemmingen op zijn site zijn onder meer: California; USA, Drôme; Frankrijk en Eifel Duitsland. Vanwege het internationale karakter zijn de pagina’s in het Engels.

 Brennyonline

Buitengewoon Reizen

Buitengewoon Reizen is een reisbureau dat zich heeft gespecialiseerd in individuele reizen voor mensen met een lichamelijke beperking. De vakanties zijn gericht op iedereen, ongeacht leeftijdscategorie of aard van de handicap.

Buitengewoon Reizen

De blauwe gids

De Blauwe Gids biedt vele vakantiemogelijkheden voor mensen met een handicap. Vele aanbieders, waaronder vrijwel alle gerenommeerde organisaties in Nederland, presenteren zich met hun aanbod van aangepaste vakanties. Dit houdt in dat gezorgd is voor diverse aanpassingen/hulpmiddelen en vaak ook voor de noodzakelijke begeleiding.

De Blauwe Gids

Challengeresorts

Vakanties voor mensen met een fysieke beperking, zowel in Nederland als in het buitenland.

Challengeresorts

DOE reizen

DOE reizen is opgericht door Frank Heemskerk, om het rollende reizigers net zo eenvoudig te maken als lopende reizigers.

Toegankelijk toerisme is voor iedereen!

Door bewustwording en het delen van mogelijkheden willen we dit doel bereiken.

Meer informatie

Eelke droomt

Aandacht voor luxe en rolstoeltoegankelijkheid
Op deze site vind je kleine, knusse, hotels en B&B’s in Nederland. Met aandacht voor inrichting, luxe en (rolstoel)toegankelijkheid. Geen grote ketens langs de snelweg. En ook geen kamers die op ziekenhuizen lijken. Maar wel adressen met de nodige aanpassingen zodat ook mensen in een rolstoel heerlijk op pad kunnen.

Eelke droomt

Fika Safaris

Aangepaste safarirondreizen naar Tanzania en Kenia.

Fika Safaris

Gehandicapten.com

Vakantiewoningen in Thailand, Hongarije en Zuid-Frankrijk.

Gehandicapten.com

Golden Cross Hotels

Wegwijzer naar rolstoelvriendelijke, aangepaste hotels in Nederland, België, Duitsland en Polen.

goldencrosshotels

Hotelaccesibility

Groeiende database met toegankelijke hotels in verschillende landen.

Wheelchairtravel.com

Matching Houses

Op Matching Houses bieden mensen aan hun aangepaste woning tijdens hun vakantie te ruilen met anderen die dezelfde aanpassingen nodig hebben (Engelstalig).

MS Viola cruiseschip

Aangepast riviercruiseschip

MS-Viola.nl

Mundorado Reizen

Een gevarieerd aanbod van begeleide groepsreizen en individuele reizen (maatwerk), van Avontuurlijke Vakanties tot Toegankelijke Vakanties en Zorgvakanties, van Zuid-Afrika tot Tenerife. Van jongerenreizen tot seniorenreizen.

Mundoradoreizen.nl

On wheels

Verhuur van aangepaste campers.

On wheels

Picture vakanties

Website met aangepaste accommodaties voor gehandicapten.

Picture vakanties

Sailwise

Vakanties op aangepaste zeilschepen.

Sailwise

 

Speciaal reizen

Al onze rolstoeltoegankelijke – aangepaste reizen speciaal geselecteerd voor mensen met een beperking. U kunt op de website aan de hand van de getoonde pictogrammen en de beschrijving eenvoudig controleren of de betreffende reis bij u past.

Complete vliegreizen met altijd een aangepaste luchthaven-transfer beschikbaar.

 

www.speciaal-reizen.nl

SRG

De SRG is een vrijwilligersorganisatie die groepsvakanties aanbiedt voor mensen met een lichamelijke beperking. Veel reizen gaan naar hotels in populaire vakantiebestemmingen.

SRG

Stichting Samen Ontspannen

Stichting Samen Ontspannen biedt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking de gelegenheid om wintersport te beoefenen;

Om dit te kunnen realiseren organiseert SSO wintersportreizen voor mensen van 18 jaar en ouder met een beperking:

  • Jaarlijks 4 reizen naar Oostenrijk (circa 85 deelnemers en 85 begeleiders over 4 reizen verdeeld)
  • Reis 1 en 3: voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijk en/of zintuiglijke beperking
  • Reis 2 en 4: voor mensen met een verstandelijke beperking
  • Verblijf in een aangepast hotel
  • De bus is de hele week tot onze beschikking
  • Speciale medewerking van het liftpersoneel bij de liften

Deelnemers kunnen zowel zelfstandig skiën als gebruikmaken van speciale hulpmiddelen. De SSO beschikt hiervoor over een aantal bi-uniques en andere hulpmiddelen.

Meer info

Varen met wielen

Met een aangepast schip bedoeld voor maximaal zes personen, kunnen rolstoelafhankelijke mensen met een ernstige handicap, toch gewoon op vaarvakantie. De speciaal voor dit doel opgerichte stichting, Stichting Varen met Wielen, heeft een geheel aangepast motorjacht gerealiseerd. Door steun van vele sponsors en donateurs is het schip in 2006 in de vaart genomen.

Varen met wielen

Zonnebloem

Een stedentrip naar Barcelona, Parijs, Berlijn, genieten op de nieuwe bestemming in Griekenland, op vakantie in Nederland of één van de andere bestemmingen ontdekken? Bekijk het totale vakantieprogramma van de Zonnebloem voor mensen met een lichamelijke beperking vanaf 18 jaar.

De  Zonnebloem

Zorghotels

Zorghotels.eu voor een helder overzicht van herstelcentra, zorgresidenties en vergoedingen van zorgverzekeraars.

Zorghotels