Vakantie

Met een dwarslaesie of caudalaesie wordt reizen ingewikkelder. Een goede voorbereiding helpt. Op deze pagina vind je tips om je op weg te helpen.

Op reis gaan naar een onbekende bestemming betekent avontuur. Verwacht niet dat alles net zo zal zijn als thuis en wees bereid je af en toe aan te passen. Maar… laat je niet weerhouden om waar dan ook naartoe te gaan!

Wat je je kunt afvragen:

  • Waar wil je heen: Nederland, Europa, nog verder weg?
  • Wat voor type reis wil je maken: in een camper, tent, huisje of hotel, op één plek of rondreizen, welke activiteiten, individueel of met een groep?
  • Welke hulp, aanpassingen en/of hulpmiddelen zijn voor jou van belang, welke zijn zelfs noodzakelijk? Maak hiervan een lijst. Houd rekening met details, zoals de draaicirkel van je rolstoel en je eigen lengte en gewicht.

Omdat er meer geregeld moet worden, zul je zelf actief achter dingen moeten aangaan. Ga op onderzoek uit, doe navraag, zorg dat iedereen de nodige informatie heeft. Iedere gehandicapte reiziger heeft weer andere wensen en eisen en jij bent dé deskundige als het gaat om jouw situatie.

Uitgebreide info over vakantie in je rolstoel vind de in de folder Rollend op reis, (voor DON leden gratis) te bestellen via de DON webshop .

In menu links op deze pagina vind je een overzicht met reisorganisaties die zich speciaal richten op mensen met een mobiliteitsbeperking.

Nog enkele tips:

Bewaren van katheters op reis