Regionale organisaties

Informatie over aangepast sporten in de regio vind je op de site Uniek Sporten. Deze site is een grote database van aangepaste sporten op verschillende locaties. Je kunt zoeken op postcode, soort sport of aandoening. Twijfel je over welke sport bij jou past, dan kun je de sportkeuzehulp raadplegen.

Sport Fryslan

Een sportkick voor iedere Fries!

http://www.sportfryslan.nl/aangepastsporten

Voetballer_MG_1208-1024x683Iedereen kan sporten. Gewoon doen!
Hij zwemt met één been record na record. Zij heeft een verstandelijke handicap en fitnesst elke week in het fitnesscentrum in Bolsward. Ze hebben iets gemeen: ze hebben een handicap, willen ergens goed in zijn en plezier hebben in hun sport.

Kent u iemand die wil sporten? Of wilt u het zelf gaan sporten of bewegen? Probeer het gewoon eens. Kijk op unieksporten.nl welke mogelijkheden er allemaal in de buurt zijn. U kunt kiezen uit 400 sporten. U heeft hier misschien extra hulp bij nodig, daarom kunt u met uw vragen bij ons terecht.

Ga zelf op zoek naar de sportmogelijkheden bij u in de buurt. U kunt kiezen uit 400 sporten.

 

Sportplein Groningen

Sportplein Groningen biedt een overzicht van meer dan 2.000 sportaanbieders. Zoeken is mogelijk op gemeente, plaats, straal, op doelgroep (o.a.gehandicaptensport) en soort activiteit. Nieuw aanbod kan via de website worden aangemeld.

Meer informatie: sportpleingroningen

Gehandicapten Sportclub Groningen

gsg

G.S.G  heeft als doel om mensen/kinderen vanaf 5 jaar met een beperking te kunnen laten sporten.

Wij kunnen als vereniging mensen/kinderen vijf verschillende sporten aanbieden zoals: Boccia / Badminton / Rolstoeldansen / Showdown / zwemmen.

Onder goede begeleiding kan er gesport worden bij alle takken van sport op eigen niveau zowel bij recreanten of wedstrijdsport.

Bij G.S.G Groningen kunnen wij mensen/kinderen met een lichamelijke /  visuele beperking of een andere beperkingen maar ook c.v.a / ex-hartpatiënten kunnen wij een gezellig en een sportief uurtje aanbieden, dit kan ook op revalidatie basis gericht zijn zoals in onze aqua-gym groep.

Speciaal  bij onze afdeling zwemmen kunnen wij mensen/kinderen als het nodig is onder goede begeleiding één op één begeleiding bieden in het water en is er voor kinderen met een lichamelijke / visuele of kinderen met een leerbeperking en ADHD of PDD-NOS  of kinderen die een vorm van autisme hebben speciale aandacht die ze nodig hebben.

Wij kennen bij onze rolstoeldans groep ook verschillende dansvormen&stijlen waarin niet alleen mensen met een beperking zich goed in kunnen vinden, maar ook mensen zonder een beperking. Zo kunt u denken aan combidansen waarin een rolstoeler  samen met een staande partner verschillende dansvormen&stijlen dansen.

 

Voor meer info over onze sportvereniging  kunt u gaan naar onze website: www.gsggroningen.nl of mail naar: info@gsggroningen.nl

Sportservice Midden Nederland

Sporters met een functiebeperking of chronische aandoening in de provincie Utrecht kunnen op internet terecht voor het aanbod van aangepaste sport en beweging in de buurt. Van rolstoeltennis tot Tai Chi, en van voetballen voor verstandelijk beperkten tot zeilen voor blinden.

Meer informatie: sportservicemiddennederland en usportanders

Sport en fitnesscentrum De Hoogstraat

Het SFC De Hoogstraat is een zelfstandige (dochter)stichting van het revalidatiecentrum De Hoogstraat. Sinds 2001 bieden zij sport – en fitnessactiviteiten aan voor mensen met een fysieke beperking. Iedereen, ongeacht zijn of haar beperking, is welkom en kan meedoen met een activiteit.

Meer informatie: Sport en fitnesscentrum De Hoogstraat